Dermarolerom

Šta je dermaroler

Dermaroler je medicinski uređaj valjkastog oblika, prekriven sitnim iglicama kojima se vrše sitni ubodi na koži. Na taj način povećava se cirkulacija i aktivira se sopstveni mehanizam lečenja kože, koji rezultira zatezanjem, ujednačenjem promene pigmentacije, a dolazi i do regulisanja proizvodnje loja i uravavanja ožiljaka.

Kako izgleda tretman ožiljaka dermarolerom

Koža se najpre očisti i potom premaže anestetičkom kremom, čime se postiže da je tretman u ptpunosti bezbolan. Potom se dermaroler aparatom vrše sitni, temeljni ubodi tako da se svaki deo kože ubode 15 do 20 puta.

Trajanje tretmana varira u zavisnosti od veličine površine kože koja se tretira. Za kožu lica taj tretman u proseku traje od 15 do 30 minuta. Za lice, vrat i dekolte dužina tretmana je 90 minuta.

Kanali izazvani sitnim bockanjem zatvore se u roku od sat vremena, a kompletan postupak radi se u kliničkim uslovima, te su mogućnosti infekcije izbegnute u potpunosti. Zato je veoma važno da taj postupak radite u specijalizovanim centrima poput našeg i da njegovo izvođenje bude povereno lekaru sa iskustvom.

Nakon terapije ožiljaka dermarolerom koža može da bude zagrejanija i čvršća nego obično. Te promene umiriće se 3 do 4 sata nakon tretmana, a već sledećeg dana imaćete samo blago crvenilo.

Kakve efekte dermaroler ima na kožu

Rezultati tretmana ožiljaka dermarolerom vidljivi su nakon 6 do 12 nedelja, a poboljšanje kvaliteta kože se nastavlja do godinu dana.

Dermaroler zapravo poboljšava debljinu dermisa i epiderma. To povoljno utiče na teksturu kože, stimuliše nova kolagen vlakna, poboljšava snabdevanje krvlju, usklađuje pigmentaciju, a takođe rezultira i smanjivanjem ožiljaka.

Koliko mi je tretmana potrebno

Za terapiju smanjivanja ožiljaka u proseku se preporučuje od 3 do 5 tretmana i time se postiže učinak i do 80%.