Kriolipoliza

Šta je kriolipoliza

Kriolipoliza je procedura kojojm se niskom temperaturom deluje na masno tkivo. To dovodi do njegove kristalizacije i razbijanja zidova masnih ćelija, nakon čega se one resorbuju.

Potpuno neinvazivno, bezbedno i bezbolno kriolipoliza efikasno uklanja masne naslage i celulit u predelu struka, bokova, stomaka, na leđima, zadnjici, nadlakticama i na nogama.

Kako izgleda kriolipoliza

Na kožu se prvo stavlja gel koji omogućava prelaz hladnoće na kožu i njeno bolje prodiranje. Masno tkivo se hladi dok se ne dođe do željene niske temperature, a laserskim termometrom se sve vreme prati njen nivo.

U zavisnosti od toga u kom delu tela se radi intervencija, procedura traje od 20 do 50 minuta. Kako bi se kristalizovane masne naslage razgradile i postakla cirkulacija, nakon intervencije se tretirani deo masira oko 5 minuta.

Preporučuje se da se intervencija radi na 3 do 6 nedelja koliko god puta da je potrebno, do zadovoljavajućeg efekta. Mogu da se rade dve ili više zona u razmaku od nekoliko dana. Broj ponavljanja i tempo najbolje će odrediti vaš lekar, u zavisnosti od trenutnog stanja i efekta koji želite da postignete.

Pre kriolipolize potrebno je utvrditi opšte stanje organizma, odnosno uraditi laboratorijske analize krvi- enzime jetre i nivo holesterola.

Kakvi efekti se postižu kriolipolizom

Već nakon dve nedelje vide se značajna poboljšanja, a konačan rezultat evidentan je za oko 4 nedelje. Efekat zavisi od toga kakvo je početno stanje, u kakvom je stanju organizam, ali i od toga koliko se pridržavate saveta o zdravoj ishrani i vežbanju.

Kako bi se postigao dodatni efekat, preporučuje se da se nakon tretmana kriolipolizom savetuje se serija laserskih intervencija zatezanja kože, jer laser utiče na stvaranje dodatnog kolagena i njegovo remodeliranje.

Nakon tretmana je primetno blago crvenilo koje nestaje u roku od pola sata i nema štetnih posledica. U oko 25 odsto slučajeva može da dođe do pojave prolazne utrnulosti.

Da bi se postigao potpun efekat i da bi se masne naslage progresivno smanjivale, bez ponovnog formiranja, neophodno je uvesti promene u stil života i pridržavati se saveta o zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Stručnjaci Genesis beauty centra koninuirano će pratiti stanje vašeg organizma pre, tokom i posle kriolipolize i biće vam na raspolaganju za sva pitanja i smernice kako da kompletnim pristupom postignete željenu promenu.