Laserom

Šta je lipoliza laserom

Lipoliza, ili laser lipo tretman, je medicinska procedura kojom se lako i bezbolno uklanjaju lokalizovane masne naslage. Može da se primenjuje na podbradak, ruke, bokove, stomak, zadnjicu i butine.

Laserska lipoliza lokalizovane masne naslage uklanja sa područja sa kojih ih nije moguće ukloniti vežbanjem i dijetama. Iz tog razloga ona je jedina alternativa klasičnoj liposukciji.

Laserskom lipolizom se postižu odlični rezultati, nema traume po organizam niti ima potrebe za značajnim periodom oporavka. Preoblikovaće vaše telo bez hirurških intervencija.

Kako laserska liposukcija smanjuje masne naslage

Laser je specijalno dizajniran tako da omogućava prodiranje toplotne energije u potkožno tkivo, a da pri tom ne ozleđuje površinski sloj kože.

Toplotna energija menja metabolizam u ćelijama kože i izaziva biološki odgovor ćelije, pokreće proces kojim se sintetiše novi kolagen. Ona takođe dovodi do zagrevanja derma, u kojem su skladištene masne ćelije.

Laserska lipoliza na taj način postiže dvojaki efekat, ona istovremeno smanjuje masne naslage i zateže kožu.

Dubina prodiranja toplotnog talasa može da se koriguje i prilagođava. Nema opasnosti od pregrevanja dubljih struktura.

Kako izlgeda laserska lipoliza

Nakon konsultacije sa lekarom dobijate stručnu preporuku u vezi sa tim koje regije bi trebalo da se tretiraju. U zavisnosti od veličine tretirane regije procedura traje od 15 minuta do sat vremena.

Reč je o neinvazivnoj proceduri, potpuno je bezbolna i komforna, vreme oporavka je minimalno, neželjenih efekata nema niti bilo kakvih komplikacija.

Preporuka je da se urade 3 tretmana u razmaku od mesec dana.

Kakvi se efekti postižu laserskom lipolizom

  • smanjenje masnih naslaga tretirane regije
  • povećana elastičnost kože
  • poboljšanje kvaliteta kože
  • smanjenje obima
  • lepši i zdraviji izgled

Za razliku od tradicionalne liposukcije, za lasersku liposukciju nije potrebna nikakva priprema. Praktično to je procedura koju možete istog dana da zakažete, uradite i da se vratite svojim redovnim aktivnostima.