Laserom

Kako nastaje celulit

Celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, usled dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se na koži stvaraju deformiteti koji liče na pomorandžinu koru.

Šta je lasersko uklanjanje celulita

Lasersko uklanjanje celulita je tretman kojim se celulit “razbija” na najsavremeniji i vrlo efikasan način, uklanja se sa mesta na kojima vam stvara najveći problem.

Tretmani su sigurni, neinvazivni i ugodni, a metoda je klinički dokazana. Rezultati koji se postižu su trajni i mogu se održavati.

Kako laser deluje na celulit

Laserska tehnologija precizno fokusira energiju kojom se simultano i selektivno zagrevaju površinski i dubinski slojevi kože tretirane regije i celulita u njoj. Multipolarna energija deluje na staničnu membranu celulita, a istovremeno je apsolutno neinvazivna za ostala tkiva i kožu.

“Razbijeni” celulit razlaže se metaboličkim procesima, a drugim delom se koristi za energetske potrebe organizma. Celulit nestaje, a koža se zateže i podstiču se obnova i proizvodnja kolagena.

Kako laserski tretman celulita izgleda

Zagrevanjem se podstiče cirkulacija krvi, stvaraju se novi krvni sudovi, obezbeđuje se bolja oksigenacija i ishrana tkiva i podstiče se limfna drenaža.

Lasersko uklanjanje celulita je prijatan, opuštajući tretman tokom kojeg imate osećaj tople masaže. Traje oko 30 minuta, odmah nakon njega možete da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Rezultat se vidi već nakon prvog tretmana. Celulit je smanjen, koža zategnuta, a figura tela reoblikovana.

Za dugoročne efekte potrebno je da se uradi serija od 6 tretmana, a razmak među njima trebao bi da bude 7 dana.

Laser i mezoterapija, najbolja kombinacija

Za sveobuhvatne rezultate u borbi protiv celulita preporučuje se kombinacija laserskih tretmana i mezoterapije. Rade se naizmenično, jednom nedeljno, broj tretmana je manji, a efekat bolji i brži.

Značajan doprinos trajnosti rezultata pružiće i anticelulit masaža, kao i maderoterapija.