Mezoterapijom

Šta je mezoterapija

Mezoterapija je neinvazivna medicinska metoda kojom se koktel aplikuje u mezoderm, srednji sloj kože, malim, tankim iglama. Njena najveća prednost je što tretira celulit direktno, za razliku od lipolize.

Takođe, tretman je vrlo komforan, bezbolan, traje kratko, nema opšte anestezije niti hospitalizacije. Ova tehnika koristi se u estetske svrhe za lečenje gojaznosti, lokalizovanih masnih naslaga, celulita, bora, gubitka kose, pa čak i akni i opuštene kože.

Prvo poboljšanje od tretmana celulita mezoterapijom videćete već nakon 2- 3 tretmana, a ukoliko ih budete kombinovali sa zdravom ishranom i kvalitetnim režimom ishrane, to će dodatno povoljno uticati na efekte mezoterapije.

Stručnjaci Genesis beauty centra ponudiće vam i režim dijetetske ishrane u potpunosti kreiran prema vašem stanju i ciljevima koje tretmanom želite da postignete.

Kako izgleda tretman celulita mezoterapijom

Nakon razgovora sa vama, stručnjaci Genesis beauty centra proceniće stadijum vašeg celulita i započeti rešavanje tri faktora odgovorna za njegov nastanak:

  • formulom za razgradnju masti
  • formulom za poboljšanje cirkulacije
  • formulom za regeneraciju oštećenog vezivnog tkiva

U zavisnosti od problema zbog kojeg primenjujete mezoterapiju, planira se sastav koktela specijalno za vas. On sadrži vitamine, aminokiseline, enzime, pa i razne homeopatske preparate. Svaki deo tela i svaki pacijent zahtevaju poseban odnos sastojaka.

Veoma je važno da mezoterapiju radi isključivo doktor medicine specijalizovan za tu metodu, jer ukoliko je primenjuju nestručne osobe, može da dođe do neželjenih efekata.

Očekivane, uobičajene reakcije su modrice, crvnilo i svrab koji su prolaznog karaktera.

Kakvi su efekti mezoterapije

Rezultati tretmana celulitom mezoterapijom zavise od godina pacijenta i od intenziteta problema koji se tretira. Prve primetne rezultate i pomake imaćete već nakon nekoliko tretmana. Koliko bi trebalo da ih bude i kojim tempom treba da ih radite, preporučiće vam lekar nakon uvida u vaše stanje i napredak.

Obično se uradi 10 do 15 tretmana, u ritmu od jednog nedeljno. Rezultati nakon toga mogu da se održavaju primenom mezoterapije jednom u dve do tri nedelje, a potom je dobro da se napravi pauza.

Za uspeh tretmana vrlo je važna i prava procena sastava koktela, što je još jedan od razloga da pažljivo birate kome ćete poveriti tako važan posao.

Efekat je trajan i potpun, jer se mezoterapijom razbijaju zid masne ćelije i vezivne pregrade koje formiraju naslage celulita, a višak se izbacuje iz organiizma. Pozitivne promene po vaš izgled i zdravlje učvršćuju se dodatno promenom životnog stila, primenom prema vama kreiranog režima ishrane, ali i uvođenjem fizičke aktivnosti.

Zašto je tretman celulita mezoterapijom dobar izbor

Mezoterapija koži pruža potpunu revitalizaciju i oporavak. Duboko je hidrira, poboljšava njen tonus, stimuliše stvaranje kolagena i elastina u koži, pruža joj blistav i mladalački izgled. U svaki sloj kože ovom tehnikom možemo da dodamo to što koži nedostaje.

Klasična mezoterapija se već duži niz godina koristi za terapiju bola, sportskih povreda, a poslednjih godina odličnu primenu ima i u rešavanju različitih problema iz oblasti estetske medicine.

Problem celulita do sada nije mogao da se reši metodom koja nije hirurška i koja ne zahteva anesteziju. Mezoterapija postiže upravo to, tretira celulit direktno i bez intervencije, a postiže trajne rezultate.

Laser i mezoterapija, najbolja kombinacija

Za sveobuhvatne rezultate u borbi protiv celulita preporučuje se kombinacija laserskih tretmana i mezoterapije. Rade se naizmenično, jednom nedeljno, broj tretmana je manji, a efekat bolji i brži.

Značajan doprinos trajnosti rezultata pružiće i anticelulit masaža, a stručnjaci Genesis beauty centra preporučiće vam i anticelulit preparate za kućnu upotrebu, renomiranog proizvođača Biologique recherchea.