8 ideja kako da svakog dana popijete bar 8 čaša vode

Voda je našem telu neophodno gorivo- svakog dana. Bar osam čaša dnevno doprinosi da ono pravilno funkcioniše, kožu čini čistom, a pomaže i u procesu mršavljenja.

Iako tako jednostavna, navika redovnog unosa vode često nije na listi prioriteta, sve dok nam na to ne ukažu simptomi, dok telo ne počne da nam šalje znake da posustaje, A da mu treba tako malo- vode.

Čaša vode za dobro jutro

Neka to bude prvo što ćete videti kada ustanete. Stavite čašu vode pored kreveta i popijte je čim ustanete, pre kafe ili čaja. Uz osmeh, svesni da ste dan počeli na dobar način za sebe.

Uvek pred očima

Neka za vašim radnim stolom uvek bude flašica vode. Dopunite je čim se ponovo potroši, a nekim prijatnim alarmom ili lepom porukom na računaru podsetite sebe da je povremeno popijete.

Uvek sa vama

Kuda god da krenete, neka vam u rukama bude flašica vode. Ili kao nezaobilazna oprema vaše torbe. Kad god vidite flašicu, setite se da time radite nešto vrlo korisno za svoje zdravlje, ali i za lepotu. Tako jednostavno, uz nekoliko gutljaja vode povremeno.

Recite ne gaziranim pićima

Ako poželite neki gazirani sok, iskoristite snagu te želje i umesto toga popijte vodu. Makar i mineralnu, ukoliko imate potrebu da osetite mehuriće. Budite ponosni na sebe zbog te promene čije će se dobrobiti videti vrlo brzo. Bićete manje pospani, lice će vam izgledati svežije, primetićete kako vam koža postaje čistija, a struk tanji. Zbog tako jednostavne navike? Isplati se, zar ne?

Može ukusnije

Ukoliko vam je teško da naviknete odmah na tako blag ukus, nakon svih onih intenzivnih koje ste unosili sokovima, u početku možete svojoj vodi da dodate malo svežeg voća ili povrća. Lubenica, limun, limeta, krastavac i sami su bogati vodom i “obojiće” vaš novi zdravi napitak.

Razvodnite omiljeni sok

Ukoliko vam je još uvek prilično teško da se odreknete vašeg omiljenog soka, počnite tako što ćete ga razblažiti, naravno vodom, polako povećavajući količinu vode. Obične ili gazirane.

Voda pre obroka pobeđuje kilograme

Pre nego što počnete da jedete, popijte čašu ili dve vode. Nutricionisti smatraju da se na taj način, kada naviku redovnog pijenja vode “vežete” uz neku drugu redovnu aktivnost, ona može lakše da se ustali i osamostali kasnije. Kao i da prema studiji iz 2010. godine ljudi koji pre obroka piju 2 čaše vode, mogu da izgube više od 2 kilograma za 12 dana. Ne verujete? Pokušajte- i javite nam sve dobre promene.

Na kraju, evo podsetnika za 10 najvažnijih dobiti koje vam voda pruža svakog dana. Odštampajte ih i zalepite na radni sto, na ogledalo, stavite ih na mesta sa kojih će diskretno da vas podsete da uradite za sebe nešto toliko jednostavno, a dragoceno, da popijete malo vode:

  • Sveža, čista voda od svih pića najbolje gasi žeđ
  • Važna je za ravnotežu broja elektrolita u telu, što sprečava čitav niz zdravstvenih problema
  • Voda neguje i jača vaše telo
  • Smanjuje apetit i pomaže u borbi sa kilogramima
  • Poboljšava raspoloženje i pomaže funkcijama mozga
  • Voda vašu kožu čini čistom i sjajnom
  • Hidrira vaše mišiće i pomaže im da se brže oporave od fizičke aktivnosti
  • Ubrzava vaš metabolizam
  • Pomaže da se izbace toksini iz vašeg tela
  • Ona je vaš najvredniji saveznik u očuvanju zdravlja