Napravite sit i ukusan sok bez kaloriija

U periodima kada nije preporučljivo da, zbog postizanja potpunog efekta tretmana, unosite čak ni voćne šećere (nakon kriolipolize ali i ostalih postupaka smanjenja obima masnih naslaga) sokovi od povrća mogu da budu vaš značajan saveznik u prevladavanju osećaja gladi.

Sokovi od povrća dragoceni su i prilikom svake smene godišnjih doba, jer vitaminima i hranljivim materijama podižu imunitet. Pripremaju se vrlo jednostavno, ali je važno i da ih popijete sveže, odmah nakon što ih napravite, pa već prilikom pripreme planirajte količinu. Zbog kontakta sa kiseonikom, sveže ceđeni sok brzo gubi lekovita svojstva.

Zeleni sok

Ovaj sok idealan je za veče. Odličan je protiv kiselosti organizma zbog velike količine zeleniša koji se koristi u njegovoj pripremi i jako dobro će da vas zasiti. U sokovniku izmešajte: šaku svežeg graška, dva velika lista blitve, jednu zelenu jabuku, šolju mladog spanaća, pola limuna i pola krastavca.

Sok od šargarepe

Ovaj sok već samim izgledom deluje privlačno, jer ima prelepu boju. Karoten koji sadrži ujedno je i vaša odlična priprema za leto i za sunčanje. 500 gr oljuštene šargarepe, pola limuna bez kore, jednu jabuku i nekoliko listova zelene salate ubacite u sokovnik. Možete da dodate i jedan krastavac i manje parče đumbira. Nakon što se naviknete na ukus, još bolji efekat postići ćete ukoliko izbacite jabuku iz kombinacije.

Paradajz sok

Tri šolje paradajza, oljuštenog i isečenog na kockice, jedan oljušten krastavac, jedan celer srednje veličine, pola kašičice soli, bibera i svežeg origana prema ukusu pomešajte, ubacite u sokovnik i iscedite.

Sok od spanaća

Usitnite 500 grama spanaća, dve jabuke i iscedite pola limuna bez kore. Sve to možete da ubacite i u sokovnik, ukoliko više volite da se sve potpuno sjedini.

Sok od ljubičastog kupusa

Ukusan, prepun vitamina C i prelepe boje, odličan je čistač organizma. U blender ubacite dve šolje ljubičastog kupusa, pola limuna, 3 stabljike celera, malo jabuke koje ćete se odreći čim naviknete na ukus. Ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode.

Sok od brokolija i đumbira

2 stabljike brokolija, 1 češanj belog luka, 11/8 kupusa i 1 cm korena đumbira- iscedite u sokovniku i spitajte u čašu.

Sok snage

4 stabljike celera, 3 grančice peršuna, jedna šargarepa, 1 češanj belog lika, 1 šolja kelja i 1 cm korena đumbira. Pomešajte sve sitno iseckano i dodatno iscedite u sokovniku. Sipajte u čašu i uživajte u blagodetima tog vitamniskog osnaživača.

Osim što se brzo pripremaju, sokovi od povrća brzo i deluju. Lako se apsorbuju u organizam i ne opterećuju probavni sistem.

Samo jedna čaša ovog povrćnog bogatstva sadrži antibakterijske, protivupalne i redukcione elemente koji su nam neophodni za normalan život. Njihova redovna upotreba neminovno utiče i na prolepšanje tena i poboljšanje kvaliteta kože.

Kaže se da za opisivanje svih dobiti koje našem organizmu pružaju sveže ceđeni sokovi od povrća, ne bi bila dovoljna ni čitava jedna knjiga. Da biste postigli maksimalan efekat, nabolje bi bilo da popijete 300 ml soka od povrća dnevno.