Iskustvo: uz 4D lifting lica izgledam zdravo

4D lifting lica namenjen je svima koje žele mlađi i svežiji izgled. Prvenstveno se preporučuje posle 40- te, ali i ranije, ukoliko hoćete da probudite svežinu i predupredite znake starenja kože.

To je bio deo razloga zbog kog je taj tretman odabrala i voditeljka Radio televizije Vojvodine, urednica emisije “Mustre”, Ksenija Jovanović.

– Ovaj tretman za mene je izuzetno iskustvo iz više razloga. Prvenstveno zbog toga što je potpuno prirodan, budi već postojeće mehanizme kože i podstiče stvaranje kolagena. Takođe, odnos doktorke Basta bio je izuzetno prijatan i profesionalan, sve vreme mi je pojašnjavala šta radi i kakvi će biti efekti toga. Promene sam primetila vrlo brzo, a konkretnije rezultate nakon dve nedelje, kaže Ksenija.

4D lifting- do rezultata prirodno i bez promene fizionomije lica

Tretman 4D laserom traje oko 45 minuta do sat vremena. Za to vreme koža se istovremeno hladi posebnim aparatom, “kulerom”, te je čitav proces ugodan i bezbolan za pacijenta.

– Fotona 4D laserski tretman zasniva se na sinergističkom dejstvu lasera različite talasne dužine, preciznije neodimijumskog i erbijumskog, koji bezbedno deluju na različite slojeve kože, od dubokog do površnog, u cilju poboljšanja tonusa, ublažavanja bora, izjednačavanja tena i sveukupnog poboljšanja izgleda, a bez promene fizionomije lica, što je još jedna njegova značajna prednost, naglašava dr Marijana Basta Nikolić.

Ona dodaje da izuzev prekida uzimanja medikamenata koji mogu da dovedu do fotosenzibilizacije, kao što je recimo Retinol, ne postoji nikakva posebna priprema za tretman.

Brz i oporavak i efekti

Nakon tretmana javlja se crvenilo, nekada praćeno blagim otokom, koje nestaje za nekoliko dana, a prati ga blago perutanje, takođe kratkotrajno. Pacijent se neposredno nakon tretmana vraća svakodnevnim aktivnostima. Nakon tretmana savetuje se vlaženje kože, a antisolarna zaštita visokim zaštitnim faktorom je obavezna.

– 4D laserski tretman se ne preporučuje tokom letnjih meseci, kada je indeks UV zračenja visok. Moguće je, međutim, raditi modifikovane laserke tretmane i tokom letnjih meseci, pojašnjava dr Basta.

Kada je reč o efektima, doktorka navodi da se oni vide veoma brzo nakon izvedenog tretmana i postepeno se povećavaju tokom narednih nekoliko nedelja, koliko je potrebno da dođe do remodeliranja postojećeg i stvaranja novog kolagena. Traju nekoliko meseci.

– Preporučuju se dva tretmana u razmaku od četiri do šest nedelja, te potom tretmani održavanja na šest meseci kod mlađe i na četiri meseca kod zrelije kože, kaže dr Marijana.

S obzirom na celokupno iskustvo sa tretmanom u Genesis Beauty centru, koji je Ksenijin izbor za kompletnu negu, ona kaže da bi 4D lifting lica preporučila svakome.

– Neinvazivan je i izuzetno prijatan, efekte vidite i odmah i kasnije. S obzirom na tempo života koji vodim, profesiju kojom se bavim i godine u kojima sam, 4D lifting lica za mene je pravi izbor i vrlo mi je važno da taj posao poverim nekome ko je stručan i sa iskustvom.

To je potpuno prirodan pristup zahvaljujući kojem izgledam i osećam se zdravo. A kada si zdrav, onda i blistaš, zaključuje Ksenija.