Masaža medom- za uklanjanje celulita i masnih naslaga

Jedan od najefektnijih tretmana za uklanjanje masnih naslaga i protiv celulita je masaža medom. Ona poboljšava cirkulaciju krvi u dubokim slojevima kože, brzo obnavlja njenu mekoću ali i tonus mišića.

Masaža medom takođe povoljno utiče na smanjenje težine, a pomaže i kod prevazilaženja nesavršenosti figure. Glatka, elastična i svilenkasta koža, izglađene potkožne neravnine, ali, kao i kod svake masaže, poboljšano opšte stanje organizma i raspoloženje, deo je efekata tog tretmana zbog kojih postiže sve veću popularnost.

Taj tretman hidrira kožu i pomaže da se izbace soli i toksini, pa tako utiče i na njenu poboljšanu ishranu. Masaža medom postiže efekat zbog interakcije kože i biološki aktivnih sastojaka koji se nalaze u medu, a ima ih preko 70.

Masaža medom- kako tretman izgleda

Tretman se sastoji iz četiri faze: masaža medom na masnim naslagama, anticelulit masaža nogu, masaža ventuzama i piling od morske soli.

Med se upotrebljava na masnim naslagama i služi da izvuče toksine kroz kožu. Anticelulit masaža se radi posebnim pokretima koji imaju za cilj da izazovu termoefekat i pokrenu limfu, odnosno izbacivanje toksina. Ventuze “rastresaju” celulit i na kraju morska so služi kao piling, da izvuče višak tečnosti iz tela.

Prvenstveno se preporučuje ženama koje žele da skinu masne naslage sa bokova i stomaka, kao onima koje imaju problema sa zadržavanjem tečnosti i u borbi protiv tvrdokornog celulita.

Masaža medom traje oko 45 minuta. Nakon tretmana nije potrebno tuširanje jer se tokom masaže med briže vlažnim peškirima.

Koliko je tretmana potrebno i koliko traje efekat

Preporučuje se da se radi serija od 10 tretmana, a sa njima je najbolje početi posle ciklusa. Trajanje efekta zavisi u mnogome od načina života koji vodite. Uravnotežena ishrana i redovna fizička aktivnost će pomoći da se dobri rezultati duže održe.

Ukoliko je potrebna druga serija masaže, ona može da se radi nakon sledeće menstruacije.