Biorevitalizacija- najbolja preventiva starenja kože

Najbolje što možete da uradite za svoju kožu je hidriranje. Redovno, svakodnevno, ali i povremenim intenzivnijim tretmanima koji će vaše lice dodatno da osnaže pred veće izazove, poput jakog sunca, ali i da uspore znakove starenja.

Najefektniji način da sve te rezultate postignete je biorevitalizacija. Zbog efekata koje pruža, smatra se i najboljom preventivom starenja kože. Za raziku od aplikacije hijalurona filerima, rešava više problema istovremeno, dok je njena prednost u odnosu na mezoterapiju manji broj procedura, a jači i momentalan efekat.

Rezultati biorevitalizacije vidljivi već nakon prve procedure

Ukoliko imate suvu, dehidriranu, iritiranu kožu, perutanje i loš ten, bore oko očiju i u oblasti dekoltea, bore iznad usana, smanjen tonus mišića lica i vrata, biorevitalizacija je pravi izbor, jer će uticati na sve te problematične tačke vašeg lica istovremeno, efikasna je i kod problema masne kože, raširenih pora, kao i kod „pušačke kože“.

Biorevitalizacija kožu hidrira u veoma kratkom roku, daje brz i kvalitetan efekat, to je njena najveća prednost. Kao i činjenica da rešava nekoliko problema istovremeno. Taj tretman kožu čini glatkom i ravnijom, popravljaju boju lica, smanjuje intenzitet pega i pomaže lečenje ožiljaka.

Ona ističe da osim što se koža hidrira, biorevitalizacijom se i obnavlja njena struktura, stimulišu se fibrolasti koji su odgovorni za tonus kože, a ima i snažno antioksidavno dejstvo.

Kako izgleda procedura biorevitalizacije

Najpre se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme. Potom se malim iglama i posebnom injekcionom tehnikom obrađuje cela površina kože lica, vrata i dekoltea. Tretman biorevitalizacije traje 30 do 45 minuta, a klijenti ga opisuju kao komforman i podnošljiv.

Nakon tretmana koža je blago crvena, mesta uboda su neznatno vidljiva, sa crvenim tačkicma. Modrice na mestima uboda ostaju u malobrojnim sličajevima i tada koristimo specijalne kreme. Svakako te promene spontano nestaju u roku od 1 do 3 dana.

Već nakon prve procedure vidljivi su rezultati, a nakon kompletne biorevitalizacije koža je potpuno obnovljena, hidrirana, zategnuta i sjajna.

Preporučuje se ritam od 3 procedure, sa intervalom od 3 nedelje. Rezultati koji se postignu najbolje se održavaju 1 procedurom u 2 meseca. Šema koja se u većini slučajeva koristi su 1 do 2 intenzivna kursa godišnje s razmakom 6- 12 meseci, u zavisnosti od stanja kože.

Diranje mesta uboda prstima nikako se ne preporučuje u prva 24 časa nakon tretmana, takođe ni nanošenje šminke, niti masiranje. Pre tretmana i 3 dana nakon njega ne bi trebalo uzimati alkohol, solarijum ne bi trebalo da posećujete 7 dana, a takođe ni saunu, solarijum, bazene i fitnes centre.

Biorevitalizacija- obavezna i pre i posle letovanja

Ukoliko idete na mesta gde ima mnogo sunca, tretman biorevitalizacije preporučuje se i pre i posle odlaska. Kada je reč o ritmu u kojem se on izvodi, to bi trebale da budu najmanje dve procedure pre i dve posle.

Na taj način izbeći ćete fotostarenje i pripremićete kožu za dejstvo UV zraka.