Koža zimi- što više hidratacije, to bolje

Iako naša koža tokom čitave godine ima različite izazove, u hladnim zimskim danima više pažnje trebalo bi da posvetimo delovima tela koji su najizloženiji spoljašnjim uticajima, a to su lice i šake.

Kako da ih pravilno negujemo, savetuje Monika Rozić, kozmetičarka Genesis beauty centra.

Dajte koži što više vode- spolja i iznutra

– Kada je u pitanju zimski period, postoje dve stvari sa kojima se borimo, hladnoća i niske temperature kojima smo izloženi dok vreme provodimo napolju, kao i toplota i suv vazduh dok smo u zatvorenom prostoru. Sve to dovodi do povećane dehidratacije kože, napominje Monika.

Problem dehidratacije jednako mogu da imaju svi, bez obzira na to koji tip kože imaju, suvu ili masnu. Da nije reč o bezazlenom problemu, svedoči niz posledica koje on povlači za sobom, dodaje Monika.

– Dehidratacija kože dovodi do lošijeg izgleda kože, do smanjene prirodne odbrambene funkcije kože, do ubrzanog starenja, umanjenog dejstva preparata kojima delujemo na kožu. Zbog toga je važno da kožu negujemo pravilno, kako spolja tako i iznutra.

Bitno je da unosimo što više tečnosti, ali ne bilo koje, voda je ta koja nam je zapravo bitna. Ona poboljšava metabolizam u organizmu, komunikaciju i razmenu između ćelija, održava hidrataciju kompletnog organizma na optimalnom nivou, podseća Monika.

Redovan piling kože, prva linija odbrane

Spoljašnja i unutrašnja nega jedna bez druge ne idu, pa je takođe važno da se spoljašnji deo kože neguje adekvatnim preparatima.

– Bez obzira na tip kože, piling nam izuzetno pomaže u borbi sa dehidratacijom. On otklanja površinske dehidirane odumrle ćelije, a to je važno jer nam upravo te ćelije, natalozene na površinu, prave “zid” koji ometa prodiranje aktivnih sastojaka iz krema i seruma.

Samim tim bez pilinga često nemamo rezultat poboljšanja izgleda kože, iako koristimo odgovarajuće kreme i serume. Kreme u serume treba nanositi svakodnevno, za razliku od pilinga koji se najčešće primenjuje jednom nedeljno, savetuje Monika.

Koja krema je za mene najbolja

O izboru adekvatne kreme i seruma uvek je najbolje da se posavetujete sa kozmetičarom. Mi u Genesis beauty centru nudimo vam tim stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom, kao i kvalitetnu kozmetiku koju će vam oni preporučiti nakon uvida u tip vaše kože i u njeno trenutno stanje.

– Danas je tehnologija izrade preparata i poznavanje i upotreba biljaka u kozmetici veoma napredovala, pa postoje kreme za suvu i normalnu kožu, kao i kreme-emulzije-fluidi za kombinovanu i masnu kožu, koji će omogućiti potrebnu vlagu, a neće dodatno mastiti vec zamašćenu kožu. To je jako važno kako bi sve što radite za svoju kožu i izgled imalo smisla i davalo rezultate, napominje Monika.

S obzirom na veoma jak tempo obaveza koji svi imamo i na poslu i kod kuće, zaboravimo i na obaveze koje imamo prema svom telu. U tim situacijama potrebno je više vremena i truda da “oživimo” svoju kožu. Da probudimo lepotu ponovo. Zato su tu kozmetički tretmani lica, oni su opcija koja se ne zaboravlja.

– Oni su veoma važan saveznik u borbi za hidrataciju, koži vraćate život, sjaj, normalan izgled, pored toga se relaksirate i uživate uz masažne pokrete i prijatne mirise preparata. U Genesis beauty centru nudimo tretmane kao sto su Hydradermia lica, Power Hyaluronic, Aqutherm, Power Oxygen, Power C+.

Sve to su izuzetno snažni tretmani i važno je ne samo da kožu “probudite” ponovo na taj način, već i da to budno stanje održavate u svakodnevnom negom. Na taj način zapravo najbolje usporavate proces starenja kože i jačate njene odbrambne mehanizme. Ukoliko o njoj binete na taj način, uz kozmetičke tretmane i negu u kućnim uslovima, rezultat će biti zdrava i lepa koža prrodnog sjaja i svežine.

Parafinska pakovanja su dodatna zaštita

– Pored krema i butera za negu kože ruku, poželjno je nahraniti je parafinskim pakovanjima, maskama za oporavak kože šaka, kao i redovnim pilingom za negu tog dela tela. Takve usluge vam nudimo takođe u Genesis beauty centru i lako ih možete uklopiti uz bilo koji trerman koji radite, bilo za lice ili telo, poručuje Monika.