Lasersko podizanje grudi

Trudnoća, dojenje, slabljenje vezivnog tkiva, biološko starenje- sve su to razlozi koji dovode do opuštanja dojki.

Za razliku od delova tela sačinjenih od mišića koji im daju elastičnost i čvrstinu, ženske grudi sastavljene su od masnoća i vezivnog tkiva, koji su podložniji promenama i slabljenju. Na njihov izgled, uz to, utiče i sila gravitacije koja ih „vuče“ na dole.

Iako se smatra da je reč o problemu koji ženama postaje aktuelan oko 40- te godine života, postoje faktori koji mogu da doprinesu da se on javi i ranije. Najčešći među njima je nagli gubitak kilograma.

Telesna masnoća se izgubi, a koža ne dobije dovoljno vremena da se tome prilagodi. Ona se tada opušta i vaše grudi gube svoju prirodnu potporu. Čak i nošenje pogrešnog grudnjaka koji im ne daje odgovarajuću potporu mnogo brže može da dovede do opuštanja grudi. Smatra se da je „životni vek“ grudnjaka 6 do 9 meseci.

Laser odmah i bezbolno učvršćuje tkivo

Laserski tretman grudi je metoda koja laserskim zracima stimuliše kolagen. To je bezbolan tretman i traje oko 30 minuta.

Važno je napomenuti da taj tretman ne dovodi do uvećanja grudi, već do njihovog podizanja, smanjujemo rastojanje između ključne kosti i bradavice. Rezultati su uočljivi odmah, a po tretmanu se grudi podižu 2 cm. Laserski tretman grudi dozvoljeno je raditi na svakih 6 meseci i da su efekti nakon tretmana trajni.

Kako tretman laserom deluje

Tokom ove metode stimulišu se i kondenzuju kolagena vlakna kože. On utiče na stvaranje novog potpornog tkiva i novih ćelija dubljih slojeva kože.

Laserom se tretira kompletna prednja strana gudnog koša. Skraćenje i stimulacija kolagena postižu se nakon prvog tretmana, što omogućava da rezultati odmah budu vidljivi.

Tretman laserom bezbedan je za tkivo dojki. S obzirom na to da se deluje samo na površne slojeve, na kožu, tkivo dojke se ne oštećuje.

Jedini period kada se ne preporučuje tretman dojki laserom je u periodu trudnoće i dojenja.

Tretman grudi laserom ne zahteva nikakvu pripremu i odmah nakon njega možete da nastavite sa redovnim aktivnostima.