Mezoniti- podmlađuju kožu, čuvaju prirodan izgled

Opuštena koža, njen oslabljen tonus i pojava bora sastavni su deo starenja, a kod pojedinih osoba javljaju se i pre tridesete godine. Tretman mezonitima, popularno nazvan “nehirurški fejslifting”, preporučuje se svim osobama koje žele da ublaže znake starenja, posebno opuštenu kožu obraza i linije brade.

– Tim tretmanom postiže se zatezanje kože i poboljšanje njenog kvaliteta, bez značajne promene fizionomije i mimike. Mezoniti su niti sačinjene od biorazgradivog, odnosno resorptivnog materijala čije je dejstvo dvojako- pored mehaničkog dejstva samih niti, osnovni princip tretmana je povećana produkcija kolagena oko samih niti kao i povećana vaskularizacija, a samim tim i oksigenacija tkiva, koje opstaju i nakon što se niti resorbuju, kaže dr Marijana Basta Nikolić, stručnjak Genesis Beauty Centra.

Kako se radi tretman mezonitima

Prema doktorkinim rečima nekoliko dana pre tretmana mezonitima treba izbegavati lekove i supstance koji imaju antiagregaciono dejstvo, a važno je izbegavati i upotrebu alkohola. Isti savet važi i nakon tretmana.

– Postoji nekoliko vrsta mezoniti koje se u različitim pravcima aplikuju na različitoj dubini, u zavisnoti od stanja kože i od efekta koji želimo da postignemo. Niti se u kožu aplikuju tankom iglom, a broj i vrsta niti variraju u zavisnosti od tretirane regije i stanja kože, najčešće 20-50 niti po tretmanu, kaže dr Marijana.

Mezoniti se rade uz topikalnu lokalnu anesteziju, čime se bolnost svodi na minimum, a tretman traje 30-45 minuta.

– Svojim  redovnim aktivnostima vraćate se sutradan, nekada čak i istog dana. Obično se posle tretmana javljaju crvenilo i blagi otok koji se brzo povlače. Ponekad mogu da se jave modrice, navodi dr Basta Nikolić.

Efekat vidljiv i do dve godine

Ona ističe da nema ograničenja za primenu tretmana, ni u smislu dela godine, niti vaših godina, a najbolji efekti postižu se kod klijenata između 30- te i 50- te godine, a nešto slabiji kod starijih osoba kod kojih je koža jako opuštena I izborana, a njena regenerativna sposobnost smanjena.

– Delimičan efekat koji vam pružaju mezoniti može da se vidi odmah, a pun za 60- 90 dana. Efekat najčešće traje 15-24 meseca. Niti se po potrebi dodaju u tretirane i u durge regije u bilo kom periodu, a mogu i da se kombinuju sa drugim anti age procedurama, kaže dr Marijana.

Ona ističe da je ključna prednost mezoniti podizanje i zatezanje kože uz očuvanje prirodnog izgleda i mimike. Pored lica mezonitima može da se tretira i vrat, koji je veoma problematična zona za tretman drugim metodama, kao i telo- stomak, nadlaktice I regija iznad kolena.