Rešite se podbradka trajno- uz laser tretman

Koža lica s godinama se sve više opušta i menja. To je posebno izraženo na vratu i podbratku gde je šminkom gotovo nemoguće prikriti promene, a uz to i sila gravitacije radi “protiv nas” vukući svaki višak kože na dole.

Podbradak kao lokalizovani oblik gojaznosti menja izgled čitavog lica i narušava njegovu lepotu.

Kako podbradak nastaje

Taj neestetski jastučić ispod brade najčešće povezujemo sa gojenjem. Javlja se takođe i usled naglog mršavljenja kada se salo gubi, a podbradak ostaje. Problem takozvanog “visećeg” podbratka javlja se i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Takođe, taj problem jednako imaju i žene i muškarci.

Održavanje približno iste kilaže tokom života može da pomogne, jer prevelike oscilacije dovode do epiderma koji “visi”. Ali podbradak koji visi je najčešće posledica strukturalnih promena kože koje dolaze s godinama.

Vezivno tkivo slabi, količina kolagena se smanjuje i koža gubi čvrstinu i elastičnost.  Kada do problema već dođe, vežbe i kozmetička revitalizacija ne daju željene rezultate. Šta može da pomogne?

Uz laser- podbradak nestaje

Laserski tretman podbratka dovodi do kvalitetne, vidljive i trajne promene.

Svaka osoba koja ima višak masnog tkiva u predelu podbradka može da se podvrgne laserskom tretmanu. On je bezbolan, ne zahteva nikakvu pripremu i traje 15- 20 minuta.

Još jedna prednost laserskog pristupa je što ima višestruki efekat.

Pored toga što topimo mast u predelu podbradka, zatežemo i kožu te regije, tako da ne ostaje višak kože nakon što otopimo masne naslage. Laserski tretman istovremeno zateže i mišiće vilične regije čime se prevenira ponovno nasajanje problema.

Nega posle laserskog tretmana

Nakon tretmana koža podbratka je crvena i topla i taj efekat prolazi za nekoliko sati. Savetuje se mazanje kože tretiranog područja vazelinom nekoliko dana. U tom period moguće je i perutanje kože.

Izlaganje jakom suncu ne preporučuje se 4 do 5 dana nakon tretmana, a od treninga bi se trebalo uzdržati 24 časa.

Broj tretmana i njihova dinamika određuju se u zavisnosti od individualnog stanja kože.