Spremite se za leto brzo uz lipolizu mezoterapijom

Imate lokalizovane masne naslage na određenim regijama, toliko uporne da vam se čini da ne postižete nikakav napredak, uprkos svim naporima? Upravo u tim situacijama pomaže lipoliza mezoterapijom, tretman koji vas do željenog efekta dovodi lako i bez perioda oporavka.

Kako tretman lipolize mezoterapijom izgleda

– Ultratankim iglicama u željenu regiju ubrizgava se lipolitik, direktno u lokalizovane masne naslage. Tako postižemo da do topljenja masnih naslaga dođe upravo u željenoj regiji, a ujedno dolazi i do njenog reoblikovanja, kaže dr Tamara Malenković, stručnjak Genesis Beauty centra.

Ona ističe da je lipoliza mezoterapijom bezbedna procedura koja traje kratko. Željeni efekat postiže se uglavnom serijom od 3 do 5 tretmana, a postupak se ponavlja nakon 4 nedelje. Vaš ritam procenićete u saradnji sa stručnjacima Genesis Beauty centra, na besplatnoj konsultaciji.

Odlična alternativa za liposukciju

– Za lipolizu se koristi jedan od najvažnijih enzima koji učestvuju u regulisanju ćelijskog metabolizma. Reč je o fosfatidin holinu (PPC). On normalizuje metabolizam masti i belančevina,učestvuje u obezbeđivanju uslova za rad imunog sistema. Vrstu i količinu lipolitika određujemo mi, lekari, u zavisnosti od potreba klijenta, kaže doktorka Malenković.

Prema njenim rečima, veliku popularnost lipoliza mezoterapijom postiže i činjenicom da je odlična zamena za liposukciju, jer nema perioda oporavka, a ukoliko se pridržavate režima zdravog načina života, rezultati koji se postižu lipolizom su trajni.

Kako uz lipolizu mezoterapijom gubite naslage

– Osnovna prednost lipolize mezoterapijom nad, recimo, klasičnim dijetama je što će ona masne ćelije da razgradi u potpunosti, njihov zid i vezivne pregrade. Time onemogućavamo da dođe do ponovnog nagomilavanja masnih naslaga u regiji koju tretiramo.

Ono što se zapravo dešava tokom procesa je da lipolitik koji se ubrizgava topi masne ćelije i oslobađa masne kiseline. Potom ih hidorlizuje i čini ih rastvorljivim u tečnoj sredini. Masne kiseline van masnih ćelija su signal takozvanim čistačima našeg organizma da ih odnesu u jetru gde se dalje metabolišu, kaže dr Tamara.

Na mestu uboda mogu da se jave blag otok, crvenilo, ili modrice koje su prolaznog karaktera i povući će se za nekoliko dana. Nakon lipolize dobro je da se uradi i limfna drenaža, ručna ili putem aparata.