Šta je najbolje za vaše nokte i ruke- pročitajte ove savete

Možda neće svako primetiti da vam nokti nisu sređeni, ali ukoliko jesu, to u trenu postaje detalj koji nikome ne može da promakne. Tako jednostavna promena učini da se i vi same osećate lepše.

Ipak, nije uvek lako odabrati koja vrsta ulepšavanja je najpogodnija za vas, s obzirom na to kakve nokte imate. Ali i šta želite da postignete.

Šta je važno znati kod izbora metode, ali i salona, pitali smo naše Genesis beauty stručnjake.

Trajni lak ili gel 

– Razlika između trajnog laka i gela je u tome što se trajni lak mnogo lakše i brže skida i manje oštećuje nokatnu površinu od gela koji ima drugi proces obrade električnom turpijom ili običnom turpijom. Kada taj proces rade profesionalci, oštećenje je minimalno, kaže Marija Čović, manikirka Genesis beauty centra.

Ona dodaje da nije uvek lako uskladiti želje i mogućnosti, ali da nastoje da klijentima preporuče negu i ulepšavanje koji će im pružiti najviše, prvenstveno vodeći računa o tome da se nokatna površina čuva.

– Prednost uvek dajem gelu, a trajni lak je za jako slabe, krhke nokte koji ne mogu da iznesu gel. Najbolje je uvek da se dođe po savet jer se tako najlakše proceni šta je nabolje za klijenta. Proces stavljanja gela je sat vremena uz kompletnu obradu i odabir boje i savet je da se menja na 3 nedelje. Korekcija gelom se radi na mesec dana i proces rada traje sat i po i skida se dakle manuelno, turpijama.

Ne zaboravite na pauze- i na kvalitet

Koji god da je vaš izbor, važno je znati da je svim noktima potreban i period kada će moći slobodno da “dišu” i da ih prepustite nezi koja će ih u tom period “nahraniti”.

– Kad procenimo da se nokat “zasitio”, ukažemo klijentu da je potrebno da se napravi pauza. To je od prilike na 6 meseci, ističe Marija.

Osim što je važno da vaše ruke stavite u ruke iskusnih stručnjaka, koji će proceniti stanje vaših noktiju i preporučiti vam najpogodniju negu, jednako je bitno i koliko se u salonu koji birate vodi računa o kvalitetu proizvoda za negu i ulepšavanje.

– Za Genesis beauty center to je veoma važno. Koristimo samo proizvode proverenog kvaliteta. Reč je o Opi i Blue sky linijama koje su jednakog kvaliteta, razlika je samo u nijansama boja. Jake crvene boje uvek su u trendu. Sada su dosta popularne i nud boje, ali boje sa karakterom su uvek moja preporuka, kaže Marija.

Nestručan rad pedikira dovodi do ozbiljnih posledica

Kada birate salon u kojem ćete da radite pedikir obavezno obratite pažnju na sterilizaciju alata i čistoću samog salona, upozorava Marija i dodaje da razna oboljenja mogu da poteknu od nestručnog rada pedikira.

– Naš objekat poseduje Autoklav profesionalni sterilizator, svaki klijent za sebe ima posebno upakovan i sterilan alat i kesu koja se stavlja u kadicu za potpunu sigurnost, kako bi se sprečila neželjena oboljenja na stopalima i noktima.

S obzirom na doba godine u kojem smo, Marija preporučuje da ne zaboravimo na ruke, za koje je to period pun izazova i traži dodatnu negu. Iako više računa posvećujemo tada koži lica, promene na rukama mnogo su brže i uočljivije.

– SPA pedikire i SPA manikire dobro je raditi u zimskom periodu kada su nam ruke više izložene hladnoći, pa dolazi do pucanja kože. SPA manikir, pedikir i kozmetika koja se u tom procesu koristi su tu da nahrane kožu, zaključuje Marija.