Mezoterapija

Šta je mezoterapija

Mezoterapija je medicinska metoda kojom se određene aktivne supstance aplikuju u mezoderm, srednji sloj kože. Kokteli koji će se primenjivati sadrže spektar vitamina, minerala, aminokiselina i ko- enzima čiji odnos se prilagođava svakom pacijentu ponaosob.

Sve te korisne materije pomoći će da se opadanje dlake uspori, da se ojača koren i stimiluše novi rast dlake.
Određuju se prema strogim pravilima, individualno, u zavisnosti od stanja koje se tretira, mesta i rezultata koji želi da se postigne.

U prevenciji i lečenju opadanja kose mezoterapija ima važnu ulogu. Stručnjaci Genesis beauty centra najpre će odredti uzrok opadanja kose, a potom zajedno sa vama doneti odluku da li bi mezoterapija bila terapija izbora.

Kako izgleda tretman mezoterapije

Mezoterapija je minimalno invazivna, bezbolna procedura. Traje od 5 do 10 minuta i ne iziskuje lokalnu anesteziju. Koktel pripremljen za svakog pacijenta ponaosob ubrizgava se tankim iglicama direktno u kožu glave na dubini od 1 do 2 mm. Sprovodi se određenim nedeljnim rasporedom koji će, u zavisnosti od stanja, odrediti lekar.

Istog dana možete da operete kosu i da se vratite uobičajenom ritmu života. Mezoterapija kose može da se kombinuje sa laserskim tretmanom ili nekom drugom terapijom protiv opadanja kose.

Kakvi efekti se postižu mezoterapijom kose

Da bi se videli prvi rezultati potrebno je da se uradi minimum 8 tretmana. Preporučuje se da se prvi rade u razmaku od 7 do 10 dana. Učestalost se potom smanjuje, a kada se nakon 2 do 3 meseca postigne stimulacija rasta kose, dolazi se eventualno na tretmane održaanja rezultata, ukoliko vaš lekar proceni da je to potrebno.