Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija

Ta metoda tragove godina sa kože uklanja njenim hidriranjem. To je najbolji način da se koža podmladi i da se prikriju posledice nepovoljnih uslova kojima je izložena. Biorevitalizacija doprineće promeni strukture kože, ali će je i ojačati, pospešiti njene potencijale za samoobnavljanje.

U kožu lica, vrata i dekoltea aplikuju se preparati čiji izbor se razlikuje u zavisnosti od prirode problema koji se rešava. Najčešće se koriste preparati na bazi hijalurona, supstance koja se već nalazi u koži i koja je preduslov za njenu elastičnost i fleksibilnost.

Smatra se da je biorevitalizacija najbolja preventiva za starenje kože.

Stručnjaci Genesis beauty centra posavetovaće vas, na osnovu procene stanja vaše kože, koja vrsta tretmana, preparata, kao i koja dinamika revitalizacije je za vas najprikladnija.

Šta se sve postiže biorevitalizacijom

Biorevitalizacija daje i brz i kvalitetan efekat i pri tom rešava nekoliko problema:

 • koža se hidrira
 • obnavlja se njena struktura
 • stimulišu se fibrolasti koji su odgovorni za tonus kože
 • imaju snažno antioksidantno dejstvo

Taj tretman kožu čini ravnijom i glatkom, popravlja boju lica, smanjuje intenzitet pega i pomaže lečenje ožiljaka.

Od aplikacije hijalurona kao filera ta metoda razlikuje se po tome što rešava više problema istovremeno, dok je njena prednost u odnosu na mezoterapiju u tome što ima manju količinu procedura, jači i momentalan efekat. Ona hidrira kožu u veoma kratkom roku, dok mezoterapija ima kumulativan efekat i potrebno je da se sprovede serija procedura.

Kako izgleda procedura biorevitalizacije

Tretman biorevitalizacije traje 30 do 45 minuta. Klijenti ga opisuju kao komforan i podnošljiv. Najpre se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, potom se malim iglama i posebnom injekcionom tehnikom obrađuje cela površina kože lica, vrata i dekoltea.

Koža je posle tretmana blago crvena, mesta uboda su neznatno vidljiva, sa crvenim tačkicama. U malobrojnim slučajevima ostanu male modrice na mestima uboda i tada se koriste specijalne kreme. Te promene spontano nestaju u roku od 1 do 3 dana.

U prva 24 sata nakon tretmana ne preporučuje se diranje mesta uboda prstima, nanošenje šminke niti masiranje. Pre tretmana i 3 dana nakon njega ne prepoučuje se upotreba alkohola, 7 dana ne bi trebalo posećivati solarijum, saunu, bazene i fitnes centre.

Rezultati su vidljivi već nakon prve procedure, a nakon kompletne biorevitalizacije koža je potpuno obnovljena, hidrirana, sjajna i zategnuta.

Preporučuje se ritam od 3 procedure sa intervalom od 3 nedelje. Postignuti rezultati najbolje se održavaju 1 procedurom u 2 meseca. Šema koja se u većini slučajeva koristi su 1- 2 intenzivna kursa godišnje s razmakom 6- 12 meseci, u zavisnosti od stanja kože.

Kako meni može da pomogne biorevitalizacija

Najveća prednost biorevitalizacije je što se uspešno bori istovremeno sa nekoliko probema kože:

 • suva, dehidrirana, iziritirana koža
 • perutanje i loš ten
 • smanjen tonus mišića lica i vrata
 • bore oko očiju, bore u oblasti dekoltea
 • bore iznad usana
 • “pušačka” koža
 • masna koža i raširene pore

Obavezno pre i posle letovanja

Tretman biorevitalizacije posebno se preporučuje pre odlaska na letovanje ili na mesta gde ima mnogo sunca i to najmanje dve procedure pre putovanja i 2 posle, kako bi se izbeglo fotostarenje i koža pripremila za dejstvo UV zraka.