Epilacija

Šta je epilacija i kako se radi

Neželjene dlačice su čest i veliki problem, ne samo ženama, već i muškarcima. Laserska epilacija je medicinska metoda koja dlačice sa lica i tela bezbedno uklanja. Neškodljiva je i minimalno invazivna, mogu da je koriste svi, a daje dugoročne rezultate.

Direktnim kontaktom laserski snop se usmerava na kožu uz kompjutersko praćenje i kontaktno hlađenje kože, čime se povećavaju sigurnost i efikasnost tretmana. Laser usmerava koncentrisano svetlo u folikul dlake, ono se potom pretvara u toplotu i sprečava sposobnost dlake da raste (proces fototermolize), a da pri tom ne ometa i ne oštećuje poršinu kože.

Laseri koje koristimo u Genesis beauty centru mogu da tretiraju čak i veoma osetljivu kožu i da se tretmanom postigne maksimalan rezultat. On dlake uklanja u potpunosti, a sistem hlađenja koji ima kompletan tretman čini vrlo komfornim za vas.

Ako želite da uklonite dlačice na brz i komforan način, preporuka naših lekara specijalista je da odaberete lasersku epilaciju.

Kako da se pripremim za epilaciju

Tri do četiri nedelje pre laserske epilacije dlačice ne bi trebalo čupati iz korena pincetom ili voskom, niti izbeljivati dlake. Brijanje, skraćivanje makazicama ili uklanjanje kremom za depilaciju je dozvoljeno. Na tretman je potrebno doći sa dlačicama dužine oko 1 mm.

Koliko mi je tretmana laserske epilacije potrebno

Najbolji rezultati se postižu kada je dlaka u aktivnoj fazi rasta. Iz tog razloga tretman je dobro ponoviti nakon 4 do 6 nedelja. Serija se obično sastoji od 3 do 5 tretmana.

Koliko je tretmana potrebno, zavisi od pacijenta, odnosno od vrste i gustine dlačica koje se uklanjaju

Sunčanje i laserska epilacija

Lasersku epilaciju možete da radite i osunčani, ali je bolje ne biti osunčan jer ukoliko je boja kože slična boji dlake, potrebno je da se uradi više tretmana da bi se uklonile sve dlake.

Neophodno je izbegavanje izlaganja suncu 2 nedlje pre i 2 nedelje posle tretmana. U suprotnom može da dođe do pojave hiper ili hipo pigmentacije, ili čak do pojave ožiljaka, a preporučuje se i obavezno korišćenje faktora zaštite od sunca 50. Treba ga koristiti nakon epilacije, prilikom svakog izlaganja suncu, kao i pre epilacije, da bi koža ostala svetla.

Korišćenje zaštitnog faktora obavezno je i kada je oblačno vreme. Teretanu, đakuzi, bazene i saune treba izbegavati neposerdno nakon epilacije 24- 48h. Ukoliko se pridržavate svih tih saveta, lasersku epilaciju sasvim je bezbedno raditi i tokom leta.

Zašto je laserska epilacija dobar izbor

  • epilacija medicinskim laserom je brza
  • veoma je komforna
  • efikasna je
  • daje dugoročne rezultate, folikule dlačica uklanja nakon 3 do 5 tretmana