Hijaluronski fileri

Šta su hijaluronski fileri

Ovo je jedna od najpopularnijih anti ejdžing procedura. Za svega dvdesetak minuta, na potpuno prirodan i siguran način podmladićete kožu lica i vrata, vratiti svežinu i punoću usnama.

Koža se s godinama opušta, gubi na elastičnosti, postaje suva, sa borama, usne se tanje. Taj proces može da se ublaži i uspori uz pomoć hijalurona.

Hijaluron (glikozaminoglikan)- hijaluronska kiselina, prirodna je supstanca koja je već sastavni deo kože i ima višestruku funkciju.

  • hidrida kožu
  • održava tonus kože
  • neutrališe izrazito štetne slobodne radikale

Hijaluron može da veže i do 500 molekula vode i na taj način omogućava bolju hidrataciju tkiva. S godinama se hidratacija kože smanjuje zbog resorpcije hijaluronske kiseline i nastaju bore. Ubacivanjem hijaluronskih filera pod kožu popravljaju se nedostaci.

Kako hijaluron podmlađuje

Obnavljanje hijalurona zapravo obnavlja normalnu količinu vode u tkivu. Koža postaje hidrirana, elastična i čvršća. Dobija na volumenu, bore su popunjene, čime lice postaje zategnutije i osveženo.

Tim tretmanom vraća se mladalačka struktura lica, osećate se prijatnije.

Kako izgleda tretman hijaluronskih filera

Kako biste se osećali potpuno prijatno i da bi se bol minimalizovala, najpre se nanosi lokalni anestetik u obliku kreme. Hijaluron se potom aplikuje u tretirani deo lica. Tretman traje do 30 minuta.

Period oporavka je kratak i vrlo brzo možete da se vratite svojim redovnim obavezama. Nakon tretmana ne bi trebalo da odete u saunu, na sunčanje, na trening niti da konzumirate alkohol.

Sedam do deset dana pre aplikacije hijaluronskih filera ne smeju da se uzimaju velike doze antikoagulantnih lekova, aspirin, nesterodidni reumatici poput brufena, kao ni vitamin C.

Za naš tim sa iskustvom to je jednostavan zahvat.

Kakav je efekat hijaluronskih filera

Efekat hijaluronskih filera vidite odmah, a u zavisnosti od tipa kože i regije koja se tretira on može da traje do 12 meseci. Iskustva pokazuju da tretiranje kože lica, vrata i usana daje odlične, dugoročne rezultate, prilikom narednog susreta potrebna je manja količina materijala za postizanje istog efekta.

Hijaluronski fileri:

  • povećavaju jagodice, popunjavaju obraze
  • koriguju nos, podižu vrh nosa
  • popunjavaju bore od nosa ka usnama (nazolabijalne)
  • uvećavaju usne, ističu ivice usana i podižu uglove usana, popunjavaju borice iznad donje i gornje usne, zatežu viličnu liniju
  • popunjavaju bore “smejalice”
  • popunjavaju “marionete”, bore od usana ka bradi
  • zatežu kožu brade

Kako meni može da pomogne hijaluron

Jedan od razloga popularnosti ove procedure je upravo u tome što može da se primenjuje na svim uzrastima. Za upotrebu hijaluronskih filera nema donje granice, a optimalno je da se počne s tretmanom kada se pojave prve bore, jer se lakše koriguju dok nisu jako duboke i upravo se na taj način sprečava njihovo produbljivanje.

Hijaluronski fileri su idealno rešenje za vas ukoliko želite da uklonite fine linije ili duboke bore sa lica, a ne želite da imate operaciju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica i to je još jedan razlog njihove pooularnosti.

Fileri su takođe pogodni za nehiruško lečenje koje ožiljke na koži ublažava dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože.

Da li je taj tretman bezbedan

Kvalitetni preparati i stručnost lekara koji odlično poznaju anatomiju lica preduslov su da tretman bude bezbedan. Tim naših lekara ima dugogodišnje iskustvo u tom poslu, a preparati koje koristimo u radu vodeći su svetski brend u ovoj oblasti.