Lipoliza

Šta je lipoliza

Lipoliza je medicinska injekciona procedura koja se koristi za topljenje lokalizovanih masnih naslaga. Njome se smanjuju obimi koji su nastali nagomilavanjem masnih ćelija na određenim regijama kao što je podbradak i tim tretmanom dolazi do reoblikovanja.

Lipoliza je nastala u Francuskoj još 1952. godine, a 1987. je zvanično priznata i stavljena na listu medicinskih procedura. To je brzo i lako rešenje bez peroda oporavka.

Kako izgleda tretman lipolizom

Ultratankim iglicama u željenu regiju ubrizgava se lipolitik, direktno u lokalizovane masne naslage. Oni dovode do topljenja masnih naslaga u željenoj regiji i do njenog reoblikovanja.

Lipoliza je bezbedna procedura, traje kratko. Željeni efekat postiže se serijom od 3 do 5 tretmana, a postupak se ponavlja nakon 4 nedelje.

Šta sadrži koktel za lipolizu

Za lipolizu se koristi jedan od najvažnijih enzima koji učestvuju u regulisanju ćelijskog metabolizma, fosfatidin holin (PPC). On normalizuje metabolizam masti i belančevina, učestvuje u obezbeđivanju uslova za rad imunog sistema.

Vrstu i količinu lipolitika određuje lekar u zavisnosti od potreba klijenta.

Lipoliza je odlična alternativa za liposukciju, jer nema perioda oporavka, a ukoliko se pridržavate režima zdravog načina života, rezultati koji se postižu lipolizom su trajni.

Kako deluje lipoliza

Za razliku od klasične dijete lipoliza u potpunosti razgrađuje masne ćelije, njihov zid i vezivne pregrade, tako da ne može da dođe do ponovnog nagomilavanja masnih naslaga u tretiranoj regiji.

Lipolitik topi masne ćelije i oslobađa masne kiseline. Njih hidorlizuje i čini ih rastvorljivim u tečnoj sredini. Masne kiseline van masnih ćelija su signal takozvanim čistačima našeg organizma da ih odnesu u jetru gde se dalje metabolišu.

Kakve su reakcije nakon lipolize

Na mestu uboda mogu da se jave blag otok, crvenilo, ili modrice koje su prolaznog karaktera i povući će se za nekoliko dana. Nakon lipolize dobro je da se uradi i limfna drenaža, ručna ili putem aparata.