Mezoniti

Šta su mezoniti

3D mezoniti predstavljaju metodu neoperativnog fejsliftinga kojom se elastične niti postavljaju u sve nivoe kože i u svim pravcima. Na taj način postižu se prirodan izgled i zategnuta koža, a u zavisnosti od njene starosti i tipa, rezultati mogu da traju i do 2 godine. Preporuka je da se tretman nakon toga ponovi.

Reč je o biorazgradivim vlaknima koja se resorbuju u roku od 4 do 8 meseci i na njihovom mestu formira se novi kolagen koji pravi novu potpornu mrežu kože, čime se postiže snažan lifting efekat.

Prvi efekti vidljvi su odmah, a pojačani nakon 3 do 4 meseca, tokom koji se vlakna u koži razgrađuju. Zahvaljujući harmoničnom uklapanju niti ne dolazi do ograničenja mimike.

Mezoniti svoju primenu već odavno imaju u kardiohirurgiji, a već duži niz godina daju odličan rezultat i na polju estetike.

Tretman mezonitima prokrvljuje kožu, podmlađuje i daje odličan lifting.

Kako se 3D mezonitima podmlađuje lice

Nakon što lekar pregleda pacijenta i razgovara sa njim, ustanoviće na koji deo lica je potrebno da se postave mezoniti, kao i koji će broj vlakana biti potreban. Pre procedure na lice se nanosi anestetik u obliku kreme kako bi čitava procedura bila što komfornija za klijenta. Nakon 15 minuta 3D mezoniti uvode se pod kožu tankim iglicama.

Čitava procedura traje oko 30 minuta. Njena prednost ogleda se i u tome što je pogodna za kombinovanje sa drugim metodama estetske medicine. Odlično je 30 dana nakon mezoniti uraditi hemijski piling. Preporučuje se da se dermaroler i laser ne primenjuju 90 dana nakon tretmana 3D mezonitima, kao i da se 3 nedelje nakon tertmana ne zakazuju drugi estetski tretmani bez konsultacije.

Dva sata pre tretmana ne bi trebalo da se konzumira alkohol, a trebalo bi prekinuti i upotrebu oralne kontracepcije.

Oporavak posle procedure nije dug i vrlo brzo moći ćete da se vratite redovnom životnom ritmu i obavezama. Sitni podlivi i otečenost nestaju u roku od nekoliko dana, a sam osećaj podliva nestaje najčešće 6 sati nakon tretmana. Ukoliko se pojavi bol, ne bi trebalo uzimati analgetike niti stavljati hladne obloge.

Kako meni može da pomogne tretman 3D mezonitima

Gubitak tonusa u donjem delu lica, takozvani “viseći” obrazi, posle četrdesete godine počinju da se primećuju. Dalje opuštanje kože može da se uspori, ukoliko se na vreme počne sa tretmanima, a lifting 3D mezonitima jedan je od najboljih za to.

Taj tretman je namenjen i ženama i muškarcima, starosna granica nije definisana i zavisi od stanja kože. Prosek godina u izvođenju tertmana je od 35 pa naviše.

Ukoliko imate problem sa slabim tonusom, opuštenom kožom, dubokim borama, tretman mezonitima daje odlične rezultate.
3D mezoniti mogu da se primenjuju na:

 • regiju gornjeg dela lica, oko očiju
 • regiju podočnjaka
 • regiju srednjeg dela lica
 • regiju donjeg dela lica

U tim regijama 3D mezoniti rešavaju ove estetske probleme:

 • duboku suznu brazdu
 • nazolabijalne bore
 • horizontalne bore na čelu
 • bore oko usana
 • boje između obrva

Koliko traje efekat 3D mezoniti

Prve dobiti od te metode za vaše lice primetićete odmah, kao i tokom narednih nekoliko meseci koliko prosec razgradnje 3D mezoniti u koži traje. Rezultati su vidljivi i do 2 godine, sledstveno vašem tipu kože.

 • koža se podmladi
 • bore se uklone, a mimika lica ostaje normalna
 • u koži se formira novi kolagen
 • koža je podignuta, zategnuta, mladalačkijeg izgleda

Materijal koji se koristi prilikom tertmana potpuno je bezbedan, o čemu govori činjenica da se primenjuje i u dečjoj kardio hirurgiji.