Mezoterapija

Šta je mezoterapija

Mezoterapijom mogu da se tretiraju raznovrsni problemi koji na koži nastaju usled starenja, poput bora na licu, poremećaja pigmentacije, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea.

Reč je o medicinskoj tehnici ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u dublje slojeve kože i potkožno tkivo, a sastav mezoterapijskih koktela zavisi od problema koji se tretira.

Kako proces mezoterapije izgleda

Preparati bazirani na različitim aktivnim sastojcima se u formi mezoterapijskih koktela ubrizgavaju tankim iglicama u vrlo malim količinama u određenu regiju dubine i do 2,5 milimetara.

Za uspešnost tretmana veoma je važan sastav koktela i on se prilagođava potrebama svakog pojedinačnog pacijenta. To može da bude hijaluronska kiselina, ali i različiti prirodni i biljni ekstrati, vitamini, minerali, enzimi, aminokiseline, faktore rasta.

Tretman počinje temeljnim čišćenjem i odmašćivanjem kože, kako bi se postigla bolja i kvalitetnija prodornost aktivnih supstanci, a nakon toga se unosi odabrani mezokoktel.

Dužina iglica može da bude od 0,5 do 2,5 mm. U zavisnosti od tipa, stanja kože i estetskog problema tokom tretmana koristiće se različita dužina iglica. Koktel prodire do željenog sloja kože i dovodi do stimulacije stvaranja kolagena i na taj način regeneriše kožu.

Aparaturna mezoterapija je revolucionarna estetska, nehirurška metoda kojom se visoka koncentracija pročišćenih aktivnih sastojaka uvodi u središnji deo kože, mezoderm, bez upotrebe igala. To je potpuno siguran tretman, bez povreda, podliva i bola, sa trenutnim blistavim i dugotrajnim efektom koji će zadovoljiti i vaša najzahtevnija očekivanja.

Namenjena je svima koji žele da uklone bore, posvetle hiperpigmentacije, osveže ten i učvrste tonus kože lica i tela, kao i za sve koji žele da redukuju celulit i masne naslage.

Mesobright je intenzivan vitaminski koktel sa efektom ujednačavanja tena kože i visokog sjaja, mesofiler popunjava bore i učvršćuje kožu lica, vrata i dekoltea, mesobright lift pruža višestruki nehirurški lifting efekat.

Pre tretmana preporučljivo je da se pojede manji obrok bogat proteinima, a na sam dan tretmana trebalo bi izbegavati napitke i hranu koji sadrže kofein. Nedelju dana pre tretmana trebalo bi da se obustavi i primena aspirina i srodnih lekova.

Tretmani mezoterapije vrlo su komforni, mogu da se rade u bilo koje doba godine, bez obzira na to da li je koža osunčana ili nije.

Kakvi su efekti mezoterapije

Rezultati variraju u zavisnosti od životne dobi i intenziteta problema koji se tretira. Koža odmah posle tretmana izgleda osveženo. Kod većine pacijenata značajni rezultati počinju da se uočavaju posle 3 do 4 tretmana. Obično se i preporučuju 2 do 4 tretmana.

Mezoterapijom postiže se efekat liftinga i zatezanja, umanjuju se bore i vraća se sjaj licu. Pojačava se elastičnost i hidriranost kože lica, vrata i dekoltea. Ova terapija podmlađivanja pokazala se i kao vrlo efikasna za popravljanje posttraumatskih kožnih nesavršenosti.

Koliko je brz oporavak

Svojim redovnim aktivnostima možete da se vratite odmah nakon tertmana. Tople kupke treba izbegavati narednih 8 sati, a nanošenje šminke minimum 4 do 8 sati nakon tretmana. Intenzivnu fizičku aktivnost ne bi trebalo da imate u prvih 49 sati, kao i druge različite tretmane 72 sata nakon mezoterapije. Najčešći neželjeni efekat su modrice i one se povlače za 7 do 14 dana.

Zašto mezoterapija

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorima rasta održaćete svežinu i tonus vaše kože, a ako se redovno primenjuje, mezoterapija značajno doprinosi usporavanju starenja kože.

Mezoterapija koži pruža potpunu revitalizaciju i oporavak. Duboko je hidrira, poboljšava njen tonus, stimuliše stvaranje kolagena i elastina u koži, pruža joj blistav i mladalački izgled. U svaki sloj kože ovom tehnikom možemo da dodamo to što koži nedostaje.

Mezoterapija se već duži niz godina koristi za terapiju bola, sportskih povreda, a poslednjih godina odličnu primenu ima i u rešavanju različitih problema iz oblasti estetske medicine.