Podmlađivanje 3D/4D laserom uz PRP

Šta je podmlađivanje 3D/ 4D laserom uz PRP

Kombinacija lasera i PRP tretmana daje snažan efekat jer udružuje dejstvo laserskog podmlađivanja i stimulaciju regeneracije koju izaziva krvna plazma.

Reč je o novoj, kombinovanoj metodi, a podmlađivanje uz nju je potpuno bezbedno, bezbolno i efikasno. Zbog sjajnih rezultata koje postiže, podmlađivanje 3D/ 4D laserom uz PRP preporuka je vodećih stručnjaka u oblasti podmlađivanja.

On omogućava da se brzo dobije odličan efekat rejuvenacije bez upotrebe igala.

Kako podmlađuju laseri uz pomoć faktora rasta iz krvne plazme

Prvi deo tretmana podrazumeva lasersko pravljenje mikrootvora. Oni idu duboko u kožu i to dovodi do stimulacije stvaranja kolagena, dok se istovremeno otvaraju i kanalići za plasiranje seruma koji je centrifugiran i prodire u dublje slojeve kože bez upotrebe iglica.

Kako podmlađivanje laserom i PRP metodom izgleda i koliko traje

Od pacijenta je najpre potrebno uzeti malu količinu venske krvi za PRP tretman. The metoda kod koje se za podmlađivanje koristi sopstvena krvna plazma. Nakon toga ona se centrifugira kako bi se izdvojio serum sa faktorima rasta iz trombocita čija je količina u krvi tada 4 puta veća nego što je to uobičajeno.

Nakon tretmana laserom, serum se rasporedi po regiji koja se tretira, poput maske i ta procedura traje do 45 minuta.

Ukoliko se nakon tertmana pojavi crvenilo na licu, ono će se povući u roku od 6 do 12 sati.

Kakav efekat se postiže laserom i PRP tretmanom

S obzirom na to da se kombinuju dve efikasne metode, njihov efekat se udružuje i sabira. Koža je snažno podmlađena i zategnuta, a rezultati su, ukoliko se tretman ponovi, trajni i do 2 godine.

Ova dva tretmana takođe stimulišu i sposobnosti organizma za obnavljanjem, a rezultat toga je:

  • ojačana struktura kože po svim slojevima
  • zatezanje kože
  • uklanjanje bora
  • stvaranje novih kolagenih mrežica
  • poboljšanje tena
  • održavanje tonusa i svežine kože
  • uklanjanje nepravilnosti sa kože

Period oporavka nakon tretmana laserom i PRP metodom je kratak. Modrica nema, rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a pun efekat nakon 4 do 6 nedelja.

Ova kombinacija odlična je za podmlađivanje lica, vrata i dekoltea, a uspešno se koristi i za uklanjanje ožiljaka od akni.

Koliko tretmana je potrebno

Rezultati zavise od starosti pacijenta, tipa i stanja kože. Preporučuju se 2 do 3 tretmana, sa pauzama od 4 do 6 nedelja između, a održavanje na godinu do dve.