Podmlađivanje 4D laserom

Šta podrazumeva podmlađivanje 4D laserom

Fotona 4D laserski lifting lica je novina u oblasti estetske medicine. Reč je o neinvazivnom tretmanu koji kožu lica podmlađuje prirodno. Fotona 4D koristi sinergiju dve talasne dužine lasera (neodimijumski i erbijumski laser), a kombinacijom 4 laserska moda delujemo istovremeno na površne, srednje i duboke strukture kože.

Zahvaljujući udruženom dejstvu 4 laserska modaliteta efekat tretmana je višestruk.

Šta sve dobijam 4D tretmanom podmlađivanja

 • koža postaje zategnutija, elastičnija
 • boljeg tonusa je i jedrija
 • bore su popunjene i manje vidljive
 • usne su punije i definisanih kontura

Za taj tretman karakteristično je što je stimulacija kontrakcije kolagena istovremena na svim nivoima. Ujedno se stvara novi i remodelira stari kolagen, što dovodi po podizanja kontura lica i učvršćivanja tonusa kože.

Povećanjem volumena tkiva smanjuje se vidljivost bora, a laserskim pilingom se ujednačava površina kože i vraća joj se sjaj.

Da li je tretman bezbedan

Reč je o tretmanu koji je bezbolan, bezbedan i vrlo komforan za klijenta, a visoko je efikasan. Prvi efekti tretmana vidljvi su već nakon 10 dana, a potrebno je da se izvode u seriji na 4 do 6 nedelja, zbog kumulacije doze reproduktivnog kolagena, što je za neophodno za uspešnost tretmana.

Period oporavka nakon tretmana je vrlo kratak, crvenilo na licu traje svega nekoliko sati. Nakon tretmana savetuju se kreme koje će ubrzati reepitelizaciju, uz obavezno korišćenje visokog faktora zaštite od sunca.

Kako se radi 4D podmlađivanje kože lica

4D podmlađivanje laserom radi se u 4 koraka:

 1. Intraoralna stimulacija kolagene kontrakcije
  Kontrolisanim grejanjem usne duplje postiže se zatezanje, popravljanje konture donje vilice, podizanje regije obraza, kao i efekat punjenja nazolabijanle regije, odnosno bora koje idu od nosa ka uglovima usana.Ta faza tretmana daje efekat sličan hijaluronskom fileru. Njome može da se postigne punoća usana, njihovo oblikovanje, kao i korekcija volumena obrazne regije.
 2. Neablativni frakcionisani modalitet lasera
  Njegovi kratki pulsevi visoke snage omogućavaju restruktuiranje epidermisa i dermisa, stimulišu stvaranje nove kapilarne mreže u površinskim slojevima derma. On reguliše i mestimičnu pojačanu pigmentaciju e epidermu i deluje na produkciju kolagena i elastičnih vlakana.
 3. Novi super dugi pulsni modalitet lasera
  Reč je o dubokom zagrevanju tkiva koje utiče ne samo na produkciju kolagena već i na produkciju faktora rasta kože.
 4. Hladna ablacija
  To je kontrolisani blagi piling bez termalnog efekta. On omogućava završno ravnanje kože i otklanjanje nesavršenosti njene teksture.Ukoliko želite podmlađivanje bez igala i modrica, udoban i visoko efikasan tetman koji istovremeno daje rezultate u nekoliko regija, Fotona 4D laserski lifting lica je izbor koji će vam se dopasti. Taj tretman na prirodan način stimuliše proizvodnju kolagena i faktore rasta kože, obnavlja je na površinskoj, srednjoj i dubokoj strukturi, ima krakat period oporavka, a brze i dugoročne efekte.