PRP

Šta je PRP

Tokom procesa starenja koža gubi elastičnost, volumen i sjaj. Traganje za najadekvatnijom prirodnom stimulacijom dovelo je do ubrizgavanja sopstene krvne plazme.

Primena krvne plazme bogate trombocitima nije novina, ona se već više od 30 godina uspešno koristi u procesima bržeg zarastanja tkiva, posebno u ortopediji i kardiologiji, a od 2005. i u estetskoj dermatologiji.

Plated Rich Plasma je estetsko medicinski zahvat koji koristi moć vaših trombocita i faktora rasta u krvi za regeneraciju kože. Rezultat toga je osvežen i odmoran izgled, koža postaje mekana, sjajna, podmlađena, konture lica redefinisane, bore i fine linije nestaju.

Tom metodom vrlo uspešno mogu da se tretiraju lice, vrat, dekolte, ruke, kao i drugi delovi tela.

PRP metoda podmlađivanja krvnom plazmom, najprirodniji je, a samim tim i najbezbedniji tretman za podmlađivanje kože, sa minimalnim periodom oporavka i bez negativnih efekata.

Kako se PRP lica radi

Za njega nije potrebna nikakva posebna priprema. Prvi korak je uzimanje krvi, 10 ml, koja se odmah nosi u laboratoriju na obradu. U posebnom aparatu ona se centrifugira kako bi se crvena krvna zrnca odvojila od seruma.

U toj proceduri koristi se i gel sa aktivnom supstancom koji aktivira trombocite da otpuštaju faktore rasta, a eritrocitima ne dozvoljava da se nađu u serumu.

Kapi dobijenog seruma nakon toga se aplikuju u kožu, gde trombociti faktore rasta otpuštaju 7 do 10 dana od urađenog tretmana.

Plazma se meša sa anestetikom, čime se postiže da tretman bude ujedno i bezbolan. Ubrizgavanje se radi najmanjim iglama koje ne ostavljaju tragove uboda niti ožiljke.

Ukoliko želite samo da ublažite fine linije i bore, da popravite teksturu kože, njen izgled i kvalitet, plazma se može aplikovati površno. Ako je vaš cilj tretiranje dubokih bora, nadoknada volumena, ožiljci, aplikuje se dublje.

PRP tretman traje do sat vremena, a većinu problema PRP tretman je potrebno ponoviti 3 puta sa razmacima od mesec dana, odnosno 4 do 6 nedelja.

Ukoliko ne želite opet da uradite seriju tretmana, za održavanje je potrebno uraditi jedan tretman na godinu dana.

Neželjeni efekti prilikom ovog procesa smanjeni su na minimum s obzirom na to da nema stranih i sintetičkih materija, koristi se sopstvena krv pacijenta, čime se izbegava i mogućnost alergijske reakcije.

Nakon PRP- a može da dođe do crvenila kože, modrica i manjih otoka koji će proći za nekoliko dana. Čak i oni su takvog izgleda da se većina klijenata odmah vraća svojjim aktivnostima.

Kako meni može da pomogne PRP

Savremeni način života na našoj koži svakodnevno ostavlja tragove. Nedovoljno sna, tečnosti, manje kvalitetna ishrana i puno stresa uzimaju učinak, ma koliko se trudili da je negujemo. Indikacije za PRP tretman su brojne, odnosno polje na kojem taj tretman da je dobre rezultate, veoma je široko.

 • umoran izgled lica
 • fine linije i bore
 • starenje i opuštena koža
 • podočnjaci i kesice ispod očiju
 • proširene pore na licu
 • nepravilnosti na koži
 • ožiljci od akni
 • loš ten
 • loša tekstura kože
 • tanka, proređena i krta kosa

Efekat- i odmah i kasnije

Još jedna od prednosti tog tremana je što se efekat vidi odmah nakon njegovog izvođenja, konkretniji nakon mesec dana, a zbog stem ćelija u plazmi, koje su aktivne još oko 3 meseca, pun efekat videćete nakon tog perioda.

Kako se to postiže?

Trombociti, faktori rasta i stem ćelije izdvojeni iz vašeg uzorka krvi stimulišu reakciju matičnih ćelija i na taj način pomažu nastanak novog kolagena i krvnih sudova, obnavljaju oštećene delove kože i uklanjaju znake starenja. Regenerišu kožu na potpuno prirodan način, povećavajući joj volumen i elastičnost.

Podstaknuti prirodni proces regeneracije vremenom se ubrzava. To znači da ćete vremenom biti sve lepši.

Da li je PRP procedura bezbedna

Reč je o neinvazivnoj, potpuno bezbednoj proceduri, a rezultati koje ona daje su odlični i to u tertiranju različitih problema.

PRP injekcije su vrlo uspešne u tretiranju proširenih pora, ožiljaka od akni, podočnjaka, opuštene kože i bora. Fine linije i bore značajno se redukuju, koža vidno postaje podmlađena, sjajna, glatka, blistavog izgleda.

Zašto da odaberem PRP

Stručnjaci su u tome jednoglasni, zbog brojnih prednosti koje taj tretman pruža. To je ujedno razlog njegove popularnosti.

 • to je 100 % prirodan tretman
 • PRP procedura je bezbedna
 • period ooporavka je minimalan
 • već samo jedan tretman rešava brojne probleme kože
 • bezbedno tretira sve tipove kože
 • poboljšava kvalitet kože
 • ima dugoročan efekat

Naše telo svakodnevno koristi moć regeneracije. Na svim delovima kože ono obnavlja tkivo. Da bi uopšte došlo do te procedure, neophodan saveznik su matične ćelije, poput krvne plazme koja će vašu kožu, kroz PRP tretman, motivisati na prirodno obnavljanje.