Tretman proširenih pora

Šta su proširene pore

Proširene pore su jedna od najčešćih promena na koži i čest estetski problem. U većem broju slučajeva javljaju se kod osoba sa masnom ili meštovitom kožom lica, ali uzrok može da bude i ceđenje mitesera.

Najčešće su razlozi javljanja proširenih pora:

  • tip kože
  • nasledni faktor
  • preterano izlaganje suncu
  • stalna izloženost visokim temperaturama

Kako izgleda laserski tretman proširenih pora

Laser je odlična terapija za tretiranje proširenih pora, a ujedno poboljšava i ten. Zbog svoje talasne dužine laser istovremeno deluje na sve strukture kože.

Reč je o bezbolnom, maksimalno komfornom tretmanu za pacijenta, jer ima i konstantno hlađenje. Neinvazivan je i bez perioda oporavka i nakon tretmana odmah može da se nanosi šminka. Nakon tretmana nema znakova iritacije poput crvenila, otoka, perutanja kože.

Koliko mi je tretmana potrebno

Najčešće je potrebno da se uradi serija od 3 do 5 tretmana, sa pauzama od 3 do 4 nedelje, što zavisi i od godina pacijenta, kao i od tipa njegove kože.

Nekoliko meseci nakon uklanjanja promena tog tipa neophodno je da se koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom, jer je koža osetljivija na ultravioletno zračenje.

Nakon završene serije tretmana, a s obzirom na uticaj naslednog faktora, nakon nekoliko godina ove promene na koži mogu ponovo da se pojave, pa se preporučuje po jedan tretman održavanja, na svakih 3 do 10 godina.

Takve promene na koži su estetski problemi koji često dovedu i do manjka samopouzdanja. Njihov laserski tretman dovodi na bezbolan način do odličnih i trajnih rezultata.

Laserski tretman proširenih pora uz PRP

Kada je reč o kombinovanju tretmana s drugim tretmanima, odličan efekat se postiže ukoliko se praktikuje i PRP tretman, podmlađivanje faktorima rasta iz sopstvene krvi, koje prirodnim mehanizmima regeneriše kožu.

Nedostaci poput proširenih pora, ožiljaka, fleka, neujednačenog tena i teksture kože nakon PRP tretmana postaju manje vidljvi. Na taj način deluje se na izgled i na kvalitet kože, a usled kumulativne i intenzivne stimulacije kolagena i elastina, ožiljci od akni, posebno ukoliko su sitniji i plići, postaju manje vidljivi.