Uklanjanje hiperpigmentacija

Šta je lasersko uklanjanje hiperpigmentacija

Ako vas muče neprijatne fleke po licu, lasersko uklanjanje hiperpigmentacija je pravi izbor. Reč je o tretmanu tokom kojeg se pulsirajuća svetlost emituje na određeni deo lica i jasno uklanja kapilare, hemangiome, fleke i druge nepravilnosti na koži.

Lasersko uklanjanje hiperpigmentacije potpuno je bezbedno čak i za najosetljiviju kožu, ona postaje sveža, blistava i puna života, a sve vrste pigmentacija i fleka se uklanjaju.

Tretman obuhvata seriju od 4 do 5 seansi, preporuka je da se tretmani ponavljaju na svake 4 nedelje, a poboljšanja su primetna posle svakog.

Fleke ili hiperpigmentacije su skupine pigmenta u koži koje joj daju prebojenost od svetlosmeđe, do tamnobraonske. U najvećem broju slučajeva javljaju se usled prekomernog izlaganja suncu, zatim kao posledica sunčanja kože koja je tretirana neadekvatnim kozmetičkim preparatima, ili je zbog uzimanja određenih lekova koža postala fotosenzibilna.

Ukoliko se ne tretiraju pravilno, fleke će ostati na koži. Zato je njihovo lasersko uklanjanje pravo rešenje.

Šta se sve postiže tretmanom

Lasersko uklanjanje hiperpigmentacija je metoda kojojm se uspešno tretiraju hiperpigmentacije nastale kao posledica prekomernog izlaganja suncu, kao i pigmentacije nastale od posledica upotrebe solarijuma ili nekih kozmetičkih preparata.

Mogu se tretirati i fleke nastale u trudnoći, ili kao posledica konzumacije određenih lekova. Koža nakon tretmana deluje osveženo i podmlađeno, ten je čistiji i lepši.

Kako izgleda tretman laserskog uklanjanja hiperpigmentacija

U zavisnosti od intenziteta i veličine površine zahvaćene hiperpigmentacijom bira se optimalna jačina lasera koji imaju prilagođene talasne dužine da dezintegrišu depozite pigmenata, melanina, u sitne čestice koje se kasnije resorbuju i eliminišu bez iritacije kože.

Pod dejstvom laserske svetlosti istovremeno se obnavljaju sve strukture kože pa se dobija svežiji i blistav ten, efekat osvežene i podlmađene kože bez flekica.

Ovaj tretman traje od 5 do 30 minuta u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Većina klijenata smatra da je lasersko uklanjanje hiperpigmentacija prijatan tretman iako podrazumeva blagi osećaj peckanja.

I najosetljiviju kožu tretiramo bezbedno i sigurno i od naših stručnjaka dobijate savet o obaveznoj nezi nakon tretmana.

Koliko traje oporavak nakon tretmana

Neželjene pojave su blage i kratkotrajne. Crvenilo koje se pojavljuje nakon tretmana nestaje 24 sata kasnije, u malobrojnim slučajevima traje do 3 dana. Mogući su i blagi otok, modrice i postretmanski poremećaj pigmentacije. Ali one se javljaju kod izuzetno malog broja klijenata i nestaju nakon nekoliko dana od tretmana.

Da li je laserko uklanjanje hiperpigmentacija bezbedno

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji koju u Genesis beauty centru koristimo, optička energija i energija bipolarnih radiotalasa precizno se doziraju, pa je lasersko uklanjanje hiperpigmentacija potpuno bezbedna metoda za uklanjanje svih vrsta pigmentacija i fleka čak i kod vema osetljive kože.

O laserskom uklanjanju hiperpigmentacija sve češće se govori i kao o preventivnoj terapiji protiv tumora kože, jer se takvim tretiranjem kože postiže obnavljanje oštećenja nastalih usled dejstva UV zraka.