Uklanjanje kapilara

Šta uzrokuje pojavu kapilara na koži

Do pojave kapilara na koži dolazi usled poremećaja cirkulacije. Mogu da se pojave u više oblika, izolovani u malim grupama, kao grančice, poput paukove mreže ili kao linije.

Reč je o problemu s kojim se susreće čak 67% svetske populacije, a najčešći uzroci vidljivih kapilara su:

  • genetika tokom trudnoće
  • višak kilograma
  • upotreba pojedinih lekova
  • duža izloženost vetru ili suncu
  • uticaj spoljašnih faktora, izrazito visokih ili niskih temperatura
  • traume kože

Kako izgleda laserski tretman kapilara

Laser je odlična terapija za tretiranje kapilara, a ujedno poboljšava i ten. Zbog svoje talasne dužine laser istovremeno deluje na sve strukture kože.

Reč je o bezbolnom, maksimalno komfornom tretmanu za pacijenta, jer ima i konstantno hlađenje. Neinvazivan je i bez perioda oporavka i nakon tretmana odmah može da se nanosi šminka. Nakon tretmana nema znakova iritacije poput crvenila, otoka, perutanja kože.

Koliko mi je tretmana potrebno

Najčešće je potrebno da se uradi serija od 3 do 5 tretmana, sa pauzama od 3 do 4 nedelje, što zavisi i od godina pacijenta, kao i od tipa njegove kože.

Nekoliko meseci nakon uklanjanja promena tog tipa neophodno je da se koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom, jer je koža osetljivija na ultravioletno zračenje.

Nakon završene serije tretmana, a s obzirom na uticaj naslednog faktora, nakon nekoliko godina ove promene na koži mogu ponovo da se pojave, pa se preporučuje po jedan tretman održavanja, na svakih 3 do 10 godina.

Takve promene na koži su estetski problemi koji često dovedu i do manjka samopouzdanja. Njihov laserski tretman dovodi na bezbolan način do odličnih i trajnih rezultata.