Carbofit – oksigenacija tela

Šta je Carbofit- oksigenacija tela

U specijalnoj komori koja je ispunjena stoprocentnim ugljen- dioksidom i iz koje je prethodno izvučen ambijentni vazduh, hermetički je zatvoren deo tela koji se tretira.

Carbofit oksigenacija tela je potpuno prirodan tretman i može da se ponavlja neograničen broj puta. Tim tretmanom periferna cirkulacija se ubrzava 3 do 7 puta nakon završene serije tretmana.

Preporučuje se kod sportskih povreda, za regeneraciju, nakon hirurških intervencija, kod hroničnih bolova, slabe cirkulacije, ali i za mršavljenje, odnosno borbu sa celulitom.

Tačnije, Carbofit je odlično rešenje kad god je vašem telu potrebna veća količina kiseonika kako bi se rehabilitovalo i osnažilo.

Kako Carbofit tretman izgleda

U prijatnom ambiijentu Genesis beauty centra koji dodatno utiče na vašu relaksiranost, telo se tretira čistim ugljen- dioksidom. Tretman traje od 45 minuta do sat vremena, u zavisnosti od indikacije.

Da bi se dejstvo ugljen- dioksida ubrzalo, telo se prethodno priprema 15- tak minuta u sauni na temperaturi od 50 – 60 stepeni.
Za vreme Carbofit tretmana ugljen- dioksid prolazi kroz kožu, a njegova povećana koncentracija u potkožnom sloju dovodi do povećanog oslobađanja kiseonika. To je takozvani “Bohr efekat” koji poboljšava mikrocirkulaciju u tkivima i ćelijski metabolizam.

Kakvi efekti se postižu Carbofit oksigenacijom tela

Poboljšanje cirkulacije i povećanje količine kiseonika dve su najveće dobrobiti koje možete, uz redovno unošenje vode, da podarite svom organizmu. Za sve teške izazove koji mu predstoje ili u želji da ga osvežite i ojačate, sada vam je na raspolaganju trenutno najpopularniji tretman u svetu- Carbofit oksigenacija.

Carbofit oksigenacija tela vreme rehabilitacije značajno smanjuje posle sportskih povreda. Posle samo jednog tretmana smanjuje bol. Poboljšava elastičnost tkiva i fleksibilnost zglobova, obnavlja mikrocirkulaciju, smanjuje otok, sprečava zapaljenje i smanjuje rizik od ponovne povrede u toj oblasti.

Koliko će Carbofit terapija da bude efikasna, zavisi od količine ugljen- dioksida, od površine tela koje se tretira, od dužine trajanja seanse, kao i broja i učestalosti tretmana. Sve to odrediće, potpuno prema vašem stanju i potrebama, stručnjaci Genesis beauty centra.

Da bi se osetio dugotrajni efekat, obično se preporučuje bar 7 tretmana, nedeljno 2- 3.