Depilacija

Šta je depilacija voskom

Depilacija voskom je tretman kojim se dlačice uklanjaju iz korena i kod mnogih žena to je još uvek vrlo popularna metoda.

Bilo da je vaš izbor depilacija toplim ili hladnim voskom, kod te metode zapravo je najbitnije kome ćete da poverite taj posao. Stručno lice i kvalitetan vosak preduslov su da iz salona izađete zadovoljni.

Hladan vosak bira se uglavnom ukoliko vam ne prija visoka temperatura voska. Ali temperatura koju u Genesis beauty centru koristimo prijatna je za kožu i nije iritirajuća.

Depilacija voskom nije komplikovan tertman i neće vam uzeti puno vremena, a postići ćete željeni i trajan efekat.

Kako depilacija voskom izgleda

Obe vrste depilacija rade se na vrlo sličan način. Jedina razlika je u tome što se kod depilacije vrućim voskom on zagreva dok se sasvim ne istopi, pa je ta vrsta depilacije neznatno bolnija. Vruć vosak se takođe nešto teže uklanja s obzirom na to da je gust.

Depilacija hladnim voskom je manje bolna i uglavnom se preporučuje osobama sa osetljvom kožom. Za nausnice, posebno za osetljivu kožu, pripremaju se specijalni voskovi.

Kada je najbolje da uradim depilaciju voskom

Ta metoda može da se koristi već od 11- te godine. Preporučuje se da se ona radi jednom mesečno, kako bi se postigao kompletan efekat.