Masaže

Koje su sve dobrobiti masaže

Brz tempo savremenog načina života, mnoštvo obaveza i stalno balansiranje između nekoliko uloga koje imamo, dovode do svakodnevnog nagomilavanja stresa. To dovodi do nervne napetosti, bola u mišićima, umanjuje našu efikasnost i nepovoljno utiče na naše raspoloženje.

Masaža je prirodna metoda kojom se poboljšava naše zdravlje i povoljno se utiče na snagu i opuštanje organizma. Najveću korist od masaže ima naš mišićni sistem, oni se pokretima opuštaju i istežu, a smanjuju se grč i tenzija. Eliminišu se toksini nagomilani konstantnim zamorom i napetošću.

Jača se i naš skeletni sistem, a smanjuje se i pritisak u arterijama i venama i ubrzava se protok krvi kroz cirkulatorni sistem. Rad srca postaje pravilniji i smanjuje se krvni pritisak.

Podstiču se limfni, respiratorni i digestivni sistem, a poboljšava se i funkcija reproduktivnog sistema, ublažavaju se menstrualni problemi i simptomi menopauze.

Relaks masaže

Relaks masaže namenjene su opuštanju vašeg tela. Bilo bi dobro da odreagujete već na prvi bol u rukama, nogama i leđima i da potražite relaks masažu koja će vama najviše odgovarati.

Antistres, odnosno relaks masaža je jedna od najtraženijih, zbog svih posledica koje tempo života i nepravilno držanje ostavljaju na naše telo. Odnosno, zbog efekata koje ima.

Antistres amsaža podrazumeva kombinaciju terapeutske i relaks masaže čitavog tela. Osim što ima relaksirajući efekat na organizam, dovodi i do smanjena napetosti i povoljno utiče na bolna stanja.

Ona poboljšava imunitet i kvalitet sna. Akcenat se stavlja na ramena, vrag, glavu, dlanove i stopala, a efekat opuštanja dodatno se postiže upotrebom antistres ulja.

U Genesis beauty centru na raspolaganju su vam brojne masaže, a naši stručnjaci pomoći će vam da odaberete kombinaciju koja će vam najviše prijati i pomoći.

Anticelulit masaže

Anticelulit masaža je prirodan način da se telo oslobodi toksina. Postoji više tehnika anticelulit masaže, a koju ćemo primeniti, zavisi od toga šta vam najviše odgovara i šta najviše može da vam pomogne, s obzirom na vaše trenutno stanje.

Svaka anticelulit masaža pomoći će da se razbiju nagomilane naslage u potkožnom tkivu, koje su uzročnik, celulita.

Najčešće se koristi ručna anticelulit masaža, ali i masaža vakuumom, ultrazvukom, kao i kombinovane tehnike masaže sa limfnom drenažom.
Tretman obično traje do 40 minuta, preporučuje se serija od 10 anticelulit masaža zaredom, a potom se pravi pauza od oko mesec dana i procenjuju se dalje potrebe.

Maderoterapija

Ova vrsta masaže popularno je nazvana- masaža oklagijama. Tehnika potiče iz Kolumbije i bazira se na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta. Terapija je potpuno prirodna i bez aleregijskih reakcija.

Reč je o dubljem vidu masaže koji je namenjen osobama koje imaju neproporcionalno lokalizovane masne naslage, bore, celulit i višak vode. Maderoterapija omogućava intenzivan pritisak na celulit i masne naslage otklanja sa svim toksinima.

Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju korišćenjem različitih drvenih elemenata. Razbija se uporan celulit, a koža se ravna i zateže.

Sportska masaža

Namenjena je sportistima i osobama koje se aktivno bave sportom, jer njena osnovna funkcija nije opuštanje, već sprečavanje povreda, ali i povećanje sportskih mogućnosti. Pokreti su brži i intenzivniji nego kod relaks masaže, koriti se kombinacija više tehnika.

Najviše se orijentiše na istezanje mišića kako bi se povećala njihova elastičnost. Parcijalna traje do pola sata, a za sportsku masažu celog tela potrebno je sat vremena.

Švedska masaža

Taj tip masaže kombinuje razne tehnike masaže za tretiranje bolnih mišića, napetosti, stresa i loše cirkulacije. Upotrebom pet osnovnih pokreta poboljšaa se cirkulacija i izbacuju se toksini. Sve tehnike udružuju se u jedan tok masaže, u cilju fizičkog i psihičkog opuštanja.

Dugi i površinski pokreti, gnječenje, tapkanje i trenje pomoći će vam da budete fleksibilniji i da se oslobodite duboko ukorenjene napetosti.
Preporučuje se serija od 2- 3 tretmana, dva puta mesečno.

Medicinska masaža

Reč je o metodi fizikalne terapije koja se koristi kod određenih medicinskih simptoma poput hipertonusa, spondiloze, išijalgije. Prilikom medicinske masaže koriste se ulja koja povoljno deluju na krvotok i na opuštanje muskulature.

Medicinska masaža poboljšava cirkulaciju, opremljenost kiseonikom i hranljivim sastojcima i omogućava izbacivanje štetnih materija.
Nakon tretmana osetićete značajno smanjenje napetosti, ali i povećanje samopouzdanja i bolje raspoloženje.

Refleksologija

Ova drevna metoda temelji se na masaži refleksnih tačaka koje su povezane s određenim organima i u cilju poboljšanja njihovih funkcija.

Masažom refleksnih tačaka vaš terapeut otkriće neravnotežu u delovima vašeg organizma i masažom će omogućiti novi protok energije i vraćanje u ravnotežu.

Prvi refleksološki tretman je i dijagnostički i ukazuje na to koji organ pati, da li je u akutnoj ili u hroničnoj fazi. Refleksologija se primenjuje za lečenje skoro svih organa i većine delova tela, a najefikasnija je kod sportskih povreda, bolova u ramenima, vratu, leđima, kod bolova u želucu, menstrualnih bolova, glavobolje, astme, stresa, povišenog pritiska.

Limfna drenaža

To je tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Stimuliše cirkulaciju limfe i vensku cirkulaciju. Smanjuje obim nogu i otoke na nogama, pomaže pri učvršćivanju i zatezanju kože, kao i u otklanjanju celulita.

Celulit koji se godinama taložio i koji je jako teško ukloniti ovom specifičnom masažom se uklanja. Pritiskom i gnječenjem kože nagomilana tečnost se potiskuje ka limfnim žlezdama i izlučivanjem se izbacuje iz organizma.

Limfna drenaža odlična je za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma, a povoljne efekte ima i na imuni sistem. Smatra se da se u linfnoj cirkulaciji krije eliksir mladosti i života.

Masaža je lek

Bol je vaš prijatelj jer vam signalizira da sa telom nešto nije u redu. Masaža je čudotvorna i posle svake ćete imati osećaj opuštenosti i preporođenosti. Ukoliko sagledamo sve njene dobrobiti, bez obzira na to za koju ćete se opredeliti iz naše bogate palete, trebalo bi da postane deo vaših redovnih aktivnosti.

Jedinstvene masažne tehnike za potpuno opuštanje

Oriental senses

Pruža vam piling celog tela i masažu eteričnim uljima. Tačnije, tri segmenta masaže i 5 esencijalnih ulja probudiće i najuspavanije energetske tačke vašeg organizma. Svaka od tih aroma deluje na određene čakre, koje upravljaju protokom energije u našem telu.

Taj tretman je sinergija numerički esencijalnih komponenti koje relaksiraju um i telo, posebno kada su u kombinaciji sa specifičnim manualnim terapijama.

Oriental senses sastoji se od masaže dobrodošlice koja ima za cilj da vas inicijalno opusti. Ona eliminiše negativnu energiju i uklanja napetost u telu. Potom sledi nežni piling celog tela koji će vašoj koži i kompletnom organizmu pomoći da se očiste, otvore i „prodišu“. Nakon toga prepuštate se jedinstvenoj masažnoj tehnici za potpuno opuštanje.

Svi SPA Senses rituali zasnovani su na holističkom pristupu našeg mentalnog, fizičkog i duhovnog, telu vraćaju izgubljenu vitalnost, stimulišu kožu, sve sa ciljem da se postigne unutrašnji mir.

Ulja koja se koriste su ylang ylang, limun, neroli, lavnda i myrrh.

Botanical space

Ovaj tretman ima terapeutsko dejstvo. U zavisnosti od indikacija koriste se zeleni čaj ili artičko bilje.

Zeleni čaj ima antioksidativno, anti inflamatorno dejstvo i ubrzava proces gubitka telesne mase. Koristi se kao pakovanje za telo, dubinski ga pročišćava i bogati kiseonikom. Artičko bilje je opuštajuće i okrepljujuće pakovanje za telo koje stimuliše perifernu cirkulaciju.

Koncentracija specifičnih aktivnih sastojaka povećava protok krvi i jačinu kapilara. Zahvaljujući aktivnim sastojcima, borovnici, menti i eukaliptusu, poboljšava relaksaciju tela.

Zbog snažnog efekta hlađenja koji ima tretman artičkim biljem preporučuje se osobama koje imaju problema sa proširenim venama i oticanjem nogu.

Tretman takođe počinje masažom dobrodošlice, potom sledi nežni piling od narandže, zatim maska od zelenog čaja ili pakovanje od artičkog bilja. Kada to odstoji i odregauje 20- tak minuta, prepuštate se specifičnoj masaži u trajanju od 20 minuta koja će vas potpuno opustiti.

Gemo thermal masaža poludragim kamenjem

Osim što predivno izgleda, poludrago kamenje i isceljuje. Pruža vam piling celog tela i lekovitu masažu. Uz pomoć energije i vibracije iz njega, uklanja se fizička napetost i nadoknađuje se balans u telu.

Svaki kamen ima svoje karakteristike i postavlja se na odgovarajuće čakre, odgovorne za protok energije u našem organizmu.

Safir expirience je pakovanje za telo sa česticama safira. Deluje revitalizirajuće, poboljšava tonus tkiva i opušta napetost u mišićima.

Hematit expirience takođe je veoma prijatan tretman kojim se postiže sjajan hidrirajući efekat. Pomaže koži u rehidraciji posle sunčanja ili agresivnog hladnog vremena. Osim što podmlađuje kožu tela, on takođe i vraća energetski balans.

Komplean tretman zasniva se na glini i hematitu sa moćnim, okrepljujućim dejstvom na cirkulaciju. Nakon masaže dobrodošlice, vaša koža temeljno se čisti pilingom i kod ovog tretmana, a potom sledi prepuštanje masaži poludragim kamenjem.

Koju god od ove tri masaže da odaberete, pružićete sebi temeljno iskustvo koje ćete želeti da ponovite. Pokrenućete promene koje će biti višestruko korisne za vaše telo i duh.