Rejuvenacija vagine laserom uz PRP

Šta je rejuvenacija vagine

Tokom vremena zidovi vagine se polako opuštaju, a posebno nakon porođaja. Osećaj uživanja u intimnim odnosima smanjuje se kod oba partnera, javlja se osećaj težine, rizik od “spuštanja” bešike i rizik od nevoljnog oticanja urina pri naporu.

Opuštanje zidova vagine može da reši samo lasersko zatezanje. Terapija ćelijama sopstvene plazme (PRP) je revolucionarna dermatološka procedura koja kožu na svim regijama, pa i u intimnoj regiji, podmlađuje na potpuno prirodan način.

Kada se ta dva tretmana rade paralelno, postiže se udruženi efekat. Brže se dolazi do kvalitenijih i trajnih rezultata.

Kako laser deluje na rejuvenaciju vagine

Laserska terapija podmlađivanja vagine je jedinstven tretman koji je vraća u ranije dimenzije bez hirurškog zahvata, fototermalnim efektom, bezbolno i efikasno, bez neželjenih efekata.

Na tkivo vagine deluje se termički i stimuliše se obnavljanje kolagena i sintezu novog kolagena vagine. Zidovi se na taj način zatežu, poboljšava se tonus, sprečava se nevoljno oticanje urina.

Tretman je vrlo jednostavan, poseban stakleni spekulum stavlja se unutar vagine i kroz njega se emituje laserska energija. Proces traje oko pola sata.

Za terapiju su potrebni uredan Papa bris i bris čistoće vagine, ne stariji od godinu dana. Posebna priprema nije potrebna, a savetuju se dve terapije.

Kako PRP deluje na rejuvenaciju vagine

Plazma obogaćena trombocitima je centrifugat pacijentove krvi, sadrži veliku količinu faktora rasta, koji zajedno sa bioaktivnim proteinima čine neophodne komponente za obnavljanje tkiva.

S obzirom na to da se koristi vaša krv, mogućnost od infekcije i neželjenih dejstava je u potpunosti eliminisana. Tretmanom se budi prirodni mehanizam regeneracije. Ubrizgavanjem se podstiče stvaranje novog kolagena, popravljaju se tonus i elastičnost kože i dolazi do njenog remodeliranja.

Poboljšanje teksture i tonusa primećuje se u okviru 3 nedelje, a sledećih 8 nedelja se pojačava, jer se sve više kolagena sintetiše u koži.

Za najbolje rezultate preporučuje se 3 do 6 tretmana u razmaku na 4 do 6 nedelja.