Sauna

Oslobodite se stresa

Svega nekoliko minuta dnevno boravka u sauni doprineće da se oslobodite napetosti. Kada zatvorite njena vrata, iza njih ostavićete ostatak sveta i posvetiti se samo sebi. U toplom i tihom prostoru namenjenom samo vama relaksiraćete kompletan organizam, a nakon toga i izgledati lepše.

Koji su sve efekti saune

Sauna opušta mišiće, smanjuje napetost, eliminiše toksine i mlečnu kiselinu. Duboko znojenje u sauni ima i zdravstvene beneficije. Temperatura tela raste, krvni sudovi se šire, u znoju koji se stvara je 99 odsto toksina i vode koji se na taj način izbacuju iz organizma, koža se čisti i postaje mekša.
Sauna je najbolji put do kompletne detoksikacije, a pored toga njena upotreba pruža i opušteniji san.

Kako da pravilno koristite saunu

Iako blagotvorno deluje na imunitet, sauna mora pravilno da se koristi. Ukoliko redovno uzimate neke lekove, pre odlaka u saunu konsultujte se sa svojim lekarom.

Zbog širenja kapilara i preteranog znojenja pre upotrebe saune popijte nekoliko čaša vode, kako biste telo pripremili na visoke temperature i izbegli vrtoglavicu i mučninu.

Nije preporučljivo nanošenje krema, mleka za telo i losiona koji bi kožu onemogućili da diše i nemojte jesti neposredno pred ulazak u saunu.
Vodite računa da temperatura u sauni ne bude ni previsoka ni preniska, a nakon boravka u sauni podrazumeva se tuširanje toplom vodom.

Zašto da odaberem saunu

Sauna se u Finskoj, odakle potiče, smatra sastavnim delom svakog domaćinstva, prvenstveno zbog njenog snažnog, pozitivnog uticaja na zdravlje.

Ona omogućava detoskikaciju, oporavlja ijača kardiovaskularni sistem, pozitivno deluje na respiratorne organe, pomaže u lečenju stresa, anksioznosti i depresije.
Boravak u sauni takođe čisti ten, sagoreva kalorije i smanjuje celulit.