Mezoterapijom

Šta je mezoterapija

Mezoterapija je medicinski postupak kojim se veoma male količine aminokiselina, minerala, vitamina i farmaceutskih proizvoda ubrzigavaju u srednji sloj kože, mezoderm.

Ubrizgava se tankim iglicama ili uz pomoć aparata, a aktivne materije koje se koriste planiraju se prema svakom pacijentu zasebno, u zavisnosti od trenutnog stanja, veličine regije koja se tretira, kao i efekta koji želite da postignete.

Kokteli se određuju prema strogim protokolima, pristup je potpuno individualizovan, a plan vašeg lečenja formira lekar nakon obuhvatnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju.

Kako mezoterapijski kokteli deluju na strije

Uz pomoć finih iglica otvaraju se putevi za ulazak hranljivih materija iz mezoterapijskog koktela, koje svojim sastavom podstiču na regeneraciju. Koktel normalizuje i poboljšava celularni mehanizam i istovremeno ojačava antioksidantni kapacitet ćelija.

On stimuliše ćelije vezivnog tkiva kože na intenzivnu porizvodnju kolagena i elastina koji su osnovna potporna vlakna.

Kako izgleda tretman strija mezoterapijom

U lokalizovanim područjima uvode se mikroinjekcije kroz koje se uvode male količine tačno određenih aktivnih supstanci.

Taj postupak traje do pola sata, neophodno je da se ponovi na svakih 7 dana, 5 do 6 puta samostalno ili u kombinaciji sa drugim terapijskim metodama.

Stručnjaci Genesis beauty centra daće vam sugestije kako da nastavite negu kod kuće, radi postizanja maksimalnog efekta,