Trajna epilacija laserom

Šta je laserska epilacija

Laserska epilacija je medicinski tretman pomoću kojeg možete da se oslobodite neželjenih dlačica savremenim generacijama lasera. Reč je o najefikasnijim izvorima svetlosti, veoma efikasnim u tretiranju, bezbednim i sa dugoročnim rezultatima.

Kako laser deluje na dlaku

Energija lasera tokom tretmana prodire u kožu nekoliko milimetara i dospeva do korena dlake. Kada dođe do pigmenta melanina u dlaci, svetlost se apsorbuje, odnosno pretvara se u toplotu i oštećuje koren dlake.

Dlake koje se pojavljuju posle epilacije svetlije su i tanje.

Kako izgleda tretman laserske epilacije

Pre svakog tretmana potrebna je priprema. 4 nedelje pre tretmana dlačice se mogu samo brijati jer depilacija voskom, šećernom trakom ili čupanjem pincetom može da dovede do oštećenja folikula dlake i da utiče nepovoljno na epilaciju.

Izlaganje suncu i upotrebu krema za potamnjivanje treba izbegavati, tretmanu laserom ne treba da se podvrgnete dok ne prođe 4- 6 nedelja od eventualnog uzimanja antibiotika, a koža pre tretmana mora da bude čista, bez šminke i dezodoransa.

Zahvaljujući sistemu za hlađenje koji je uključen u laser tretman je bezbolan, možete da osetite samo blago peckanje tokom tretmana, a ukoliko ste jako osetljivi, može da se nanese i anestetik krema pre izvođenja.

U zavisnosti od veličine regije koja se tretira tretman traje od nekoliko minuta do oko sat vremena. Nakon tretmana mogu da se jave blago crvenilo i otok, mogu da traju od nekoliko sati do jednog dana, a na tretiranu regiju možete da stavite hladne obloge.

Kakav efekat se postiže epilacijom laserom

Epilacija laserom slovi za najefikasniju kada je reč o uklanjanju dlačica. Njome se postiže potpun efekat. Kod izuzetno malog broja pacijenata epilacija ne postiže kompletan efekat jer su dlake otporne na lasersku svetlost i mogu ponovo da se jave, ali su i u tim slučajevima mnogo tanje i svetlije.

Broj tretmana koji će biti potreban zavisi od boje i kvaliteta dlake. Uglavnom su potrebna 2- 3 tretmana, a za potpun efekat 4- 6. Ponavljanja su neophodna jer dlake rastu u 3 faze, a uništavaju se samo u fazi rasta. Upravo da bismo postigli da dlaka bude u fazi koja nam je potrebna, preporučuje se prethodno brijanje.

Prve rezultate primetićete nakon 10 do 14 dana, a razmak između tretmana treba da bude od 5 do 8 nedelja.