Maderoterapijom

Šta je maderoterapija

Ova vrsta masaže popularno je nazvana- masaža oklagijama. Tehnika potiče iz Kolumbije i bazira se na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta. Terapija je potpuno prirodna i bez aleregijskih reakcija.

Reč je o dubljem vidu masaže koji je namenjen osobama koje imaju neproporcionalno lokalizovane masne naslage, bore, celulit i višak vode. Maderoterapija omogućava intenzivan pritisak na celulit i masne naslage otklanja sa svim toksinima.

Kako tretman celulita maderoterapijom izgleda

Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju uz korišćenje različitih drvenih elemenata. Razbija se uporan celulit, a koža se ravna i zateže. S obzirom na to da se radi prirodnim materijalima, nema kontraindikacija.

Masažom se zapravo stimuliše limfni sistem koji pomaže izbacivanje toksina iz našeg tela. Ravnomernim i ritmičkim pokretima protok limfe se stimuliše, aktivira se metabolizam i organizam sam počinje da radi na izbacivanju toksina, masnih naslaga i celulita.

Tokom i nakon prvih nekoliko tretmana moguća je osteljivost na bol, u vidu blage nelagodnosti na mestima na kojima su povećane koncentracije celulita.

Tretman traje 45 minuta, a preporučuju se najmanje dve serije od po 10 tretmana. Rade se svakog drugog ili trećeg dana.

Osobe sa izraženim venama i kapilarima na nogama treba da se posavetuju pre maderoterapije. Preporuka za sve žene je da se maderoterapija planira tako da se radi između dva ciklusa, nikako tokom njega.

Kakvi su efekti tretmana celulita maderoterapijom

Relaksacija i čišćenje organizma, ali i uklanjanje celulita, glavne su dobri maderoterapije. Zbog limfne drenaže ona ima pozitivan efekat na celokupno zdravlje, pruža dobar detox celog tela i dovodi do uravnoteženog funkcionisanja imunog sistema.

Zašto da odaberem maderoterapiju za tretman celulita

Ukoliko želite da se oslobodite celulita na nogama ili bedrima lakše i brže nego klasičnom anticelulit masažom, čak duplo brže tačnije, to je pravi tretman za vas.