Uklanjanje ožiljaka

Šta je lasersko uklanjanje ožiljaka

Ožiljci narušavaju izgled kože, upadljivi su i njihovo tretiranje klasičnim pristupom ne daje zadovoljavajuće rezultate, a često ima i neželjene posledice. Te promene na koži često su uzrok i manjka samopouzdanja.

Lasersko uklanjanje ožiljaka je neinvazivan, bezbolan i bezbedan način, a potpuno efikasan u trajnom uklanjanju svih vrsta ožiljaka.

Kako izgleda tretman laserskog uklanjanja ožiljaka

Laserska svetlost stvara mikrokolone koagulisanog tkiva koje se proteže duboko u potkožno tkivo, a pri tom ne ozleđuje površinu kože. Na taj način se pokreće proces zarastanja rana kojim se neorganizovano tkivo ožiljka zamenjuje novi, zdravim i smanjuje se veličina ožiljka.

Lasersko uklanjanje ožiljaka je efikasan tretman i daje dugoročne rezultat, a kontaktno hlađenje tokom tretmana omogućava potpunu udobnost i komfor za pacijenta. Zapravo, većina ljudi kaže da oseća samo minimalnu nelagodnost tokom tretmana.

Tretman laserskog uklanjanja ožiljaka traje ne duže od 30 minuta, u zavisnosti od toga koja je veličina regije koja se tretira. Perioda oporavka nema jer su neželjeni efekti tretmana blagi. Mogu da se jave blago crvenilo i otok, ali se povlače za svega nekoliko dana.

Zašto da odabrem lasersko uklanjanje ožiljaka

To je nesumnjivo najbolja opcija za uklanjanje svih vrsta ožiljaka. Može da se koristi za sve tipove kože, od najsvetlijih do veoma tamne kože. Značajno poboljšanje se vidi već nakon prvog tretmana, a za postizanje potpunih i dugoročnih rezultata neophodno je da se procedura ponovi.

Broj ponavljanja zavisi od osobina ožiljka, kao i od individualnih karakteristika kože, ali najčešće su to 3 ponavljanja.

Lasersko uklanjanje ožiljaka uz PRP

Kada je reč o kombinovanju tretmana s drugim tretmanima, odličan efekat se postiže ukoliko se praktikuje i PRP tretman, podmlađivanje faktorima rasta iz sopstvene krvi koje prirodnim mehanizmima regeneriše kožu.

Nedostaci poput proširenih pora, ožiljaka, fleka, neujednačenog tena i teksture kože nakon PRP tretmana postaju manje vidljvi. Na taj način deluje se na izgled i na kvalitet kože, a usled kumulativne i intenzivne stimulacije kolagena i elastina, ožiljci od akni, posebno ukoliko su sitniji i plići, postaju manje vidljivi.